gama-Ltd.

İngiltere’nin önde gelen gıda dağıtıcısı Gama Ltd., Microsoft Dynamics NAV entegrasyonuna Pargesoft’un İngiltere’deki şirketi Pargesoft UK danışmanlığında başladı.

gama-Ltd.

İngiltere’deki Türk topluluğuna ürün tedariki sağlamak üzere 1991 yılında Ali Sancak ve Olcay Yamanel tarafından kurulan Gama Ltd. bugün İngiltere’nin en büyük gıda dağıtıcıları arasında yer alıyor. Britanya’nın her yerine milyonlarca tüketiciye Türkiye ve Avrupa ülkelerinden sağladığı ürünlerin dağıtımını yapan Gama Ltd., aynı zamanda Tesco, ASDA, Morrisons, Budgens gibi İngiltere’nin en büyük perakende zincirlerine, büyük gıda üreticilerine ve catering firmalarına Türk ve Akdeniz ürünlerini veriyor.

Gelişen teknolojiyle birlikte kendini sürekli yenileyerek, öncü konumunu koruyan Gama Ltd., büyüyen alt yapısını desteklemek, artan iş hacmini daha iyi yönetmek ve mobilite ile teknolojiyi daha verimli kullanmak için güçlü bir ERP çözümüne geçme kararı aldı. Bu dönüşümü gerçekleştirmek üzere Londra merkezli Pargesoft UK ile çalışmaya başlayan Gama, Microsoft ERP çözümü Dynamics NAV kullanmayı tercih etti. Proje uygulaması ilk olarak grup şirketlerinden Sannel’de başlayacak.

Çok kanallı sıcak satış yapan Gama’nın iş süreçlerini daha verimli hale getirmek için proje kapsamında online shopping B2B entegrasyonu, sahadan sıcak satış ve soğuk satış için tablet kullanımı (mobil ERP), ulusal ölçekte zincir marketlere satış ve e-ticaret (e-Commerce) entegrasyonu, noktaya dağıtım rota ve sevkiyat yönetimi gibi ihtiyaca yönelik çözümler kullanılacak. Pargesoft UK’in proje yetkinliğiyle yürütülecek projede Pargesoft Türkiye’nin gıda dağıtım firmaları için ERP uzmanlığı, sektörel deneyimi ve bilgi birikimi de başarıya ulaşmanın anahtarları olacak.

Proje kapsamında İngiltere’de tüm şirketlerin 1 Nisan’da zorunlu olarak geçmesi gereken MTD – Making Tax Digital kapsamında KDV bildirimlerinin devlet onaylı yazılımdan yapılması süreci de Dynamics NAV ile gerçekleştirilecek.