IAS

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen BTvizyon Anadolu Toplantıları’nda konuşan IAS Genel Müdürü Akın Mumcuoğlu yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarında elde ettiği 30 yıllık tecrübeyle IAS ’ın müşterilerine yol gösterdiğini dile getirdi.

IAS

Bilişim teknolojilerine ilişkin güncel ve gelecek vizyonların, deneyimlerin, bilgilerin, ürün ve çözümlerin paylaşıldığı BTvizyon Anadolu Toplantıları etkinliklerinin Konya ayağı Dedeman Konya Hotel’de gerçekleşti. Her yıl, sektöre öncülük eden bilişim firmalarının katılımı ile gerçekleşen etkinlikte bu yıl da önde gelen teknoloji üreticileri bir araya geldi. Müşterilerine ve potansiyel kullanıcılarına dijital dönüşüm, Endüstri 4.0 konuları başta olmak üzere teknoloji dünyasındaki son gelişmeleri aktaran firmalar, başarılı bir gelecek için izlenmesi gereken yol haritaları hakkında da bilgi verdi. Etkinliğe sponsor olan IAS ve ekibi, fuaye alanındaki standlarında katılımcılar ile yüz yüze görüşemeler gerçekleştirerek caniasERP ve avantajlarını aktardı. Anadolu Toplantıları kapsamında yer alan ve Kurumsal Dönüşüm Platformu Koordinatörü M. Göker Sarp moderatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Dijital Dönüşüm ve Akıllı Firmaların Yol Haritası’ başlıklı panelde Konya’nın önemli sanayicilerine seslenen IAS Genel Müdürü Akın Mumcuoğlu, “Dijital dönüşüm projelerinin başarılı olabilmesi için belli başlı adımların izlenmesi gerekir. Dönüşümün merkezinde yer alan ERP yazılımlarına adapte olup verimli kullanabilmek için kurumsal kaynak planlama süreçlerinin iyi belirlenmesi ve analiz edilmesi gerekir. Sonrasında firma hedefleri belirlenerek buna göre bir yol haritası çizilmeli” dedi.
BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın Konya ayağında İç Anadolu Bölgesi’nin sanayicileri ile bir araya gelen IAS Genel Müdürü Akın Mumcuoğlu, firma yetkililerine dijital dönüşüm süreçlerinin yönetimi ve izlenecek yol haritaları hakkında ipuçları verdi. Sözlerine IAS’nin sektördeki 30 yılı aşkın tecrübesine vurgu yaparak başlayan Mumcuoğlu şunları anlattı: “Temel olarak, ürettiğimiz ERP çözümü ile firmaların iş süreçlerini iyileştirmelerine, verimliliği arttırmalarına, izlenebilirliği sağlamalarına ve maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Gerek yasal mevduata uyum süreci gerekse teknolojik imkanların gelişmesi bizi bu süreçte dijital dönüşüm kavramı ile bir araya getiriyor. İçinde bulunduğumuz dönemin ekonomik şartları ve dijital dönüşüm ile elde edilen rekabet üstülüğü düşüldüğünde  konunun önemi çok daha net bir şekilde görülebilir. Dijital dönüşüm sürecini başlatmayı planlayan firmalara en temel önerimiz her zaman temel hedeflerini iyi belirlemeleri yönünde. Eğer hedef sürdürülebilir olmak, verimli ve düşük maliyetle üretim yapmak ise firmaların mutlaka kendi iş süreçlerine uyum sağlayabilecek esnek ve çok yönlü bir bir ERP yazılımı ile dijital dönüşüm sürecini başlatmaları gerekir. Çünkü bu gelişim sürecinde ERP uygulamalarının merkezi bir noktada olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dijital dönüşüm sürecine girmemiş firmalarda en çok gözlemlediğimiz durum departmanlar arasındaki iletişim eksikliği ve birimlerin birbirine entegre çalışmamasından kaynaklanan sıkıntılar. Yaşadığımız çağda her şey çok hızlı gelişiyor ve bu gibi durumlardan kaynaklanan hatalar yüzünden kaybedilecek zaman yok! Biz gerçekleştirdiğimiz ERP projeleri ile firmaların iş süreçlerinin iyileştirilmesi, departmanlar arası entegrasyonun sağlanması için çalışıyoruz. Tabii burada altını çizmek istediğim bir konu var; dijital dönüşüm dediğimiz şey bir yazılım alıp kullanmaya başlamak ya da nihai bir hedef değildir. Bu, firmaların kendi kültürlerine katmaları gereken bir yönetim felsefesi olarak değerlendirilmeli. IAS olarak hizmet ve danışmanlık verdiğimiz firmalara her zaman öncelikle bu işin felsefesini ve kültürünü anlatıyoruz.”

Dijital Dönüşüm Sürecinde Doğru Adımlar İzlenmeli

Dijital dönüşümün hayatın her alanına etki ettiğinden söz eden Mumcuoğlu, “Dijitalleşme kavramına hepimiz aşinayız ancak uygulayıcı olarak sürecin içerisinde yer almak farklı bir farkındalık gerektiriyor. Firmalar, dijitalleşmeyi işletmelerine entegre ederken bu kavramı çok net bir şekilde anladıklarından emin olmalılar. Projeler yalnızca üzerinde çalışan kişiler ile sınırlı kalmamalı, işletme içerisinde çalışan tüm ekibin bu konuda yeterli bilgi birikimine erişmesi sağlanmalıdır. Bu noktada gerekirse danışmanlık firmalarından ya da eğitim firmalarından destek alınması da gerekebilir; böylece dönüşüm sürecindeki adaptasyon çok daha sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilir. Daha sonra yapılacak çalışmalar ancak bu şekilde sağlam bir zemine oturtulabilir. ERP yazılımlarının dijital dönüşüm süreçlerinin merkezinde yer aldığından sık sık söz ediyoruz. Firmalar öncelikle kurumsal kaynak planlama süreçlerini doğru şekilde gözden geçirmeli, analiz süreçlerini disiplinli bir şekilde yönetmeli. Dijital dönüşüm sürecinde elde etmek istedikleri avantajlar ve hedefleri iyi belirlemeliler. Ancak bu adımlar doğru izlendiğinde başarılı bir dijital dönüşüm projesi gerçekleştirilebilir.

Dijital Dönüşüm Süreçleri caniasERP İle 

‘Dijital Dönüşüm ve Akıllı Firmaların Yol Haritası’ başlıklı panelde IAS’nin dijital dönüşüm sürecinde sunduğu çözüm ve hizmetleri anlatan Mumcuoğlu, “30 yılı aşkın süredir ERP sektöründe hizmet veren global bir firma olarak müşterilerimize yalnızca yazılımın ötesinde bir platform sunuyoruz ve aynı zamanda onlara yol gösterecek danışmanlık hizmetleri veriyoruz. ERP çözümümüz caniasERP’de herkesin aşina olduğu standart ERP modüllerinin yanı sıra dijital dönüşüm süreci ve Endüstri 4.0 konusunda yardımcı olabilecek uygulama ve geliştirmeler de bulunuyor. Örneğin, caniasERP ile birlikte gelen IoT Gateway ürünümüz ile kullanıcılar kolaylıkla makine ve techizatlarla iki yönlü olarak veri iletişimi sağlayabiliyorlar. Kullanıcının işine yarayacak olan veri sahadan toplanarak ERP sistemine aktarılıyor. Aynı zamanda, ürünümüz caniasERP’nin içerisinde yerleşik olarak sunulan iş zekası uygulaması canias IQ’nun yanı sıra özellikle üretim sahasından toplanılan verilerin yorumlanabilmesi ve dönüştürülebilmesi için üretim zekası uygulaması da sunuyoruz. Tüm bunlar dijitalleşme adına çok önemli adımlar. Ayrıca kullanıcı standart caniasERP ürününü aldığında birçok alanda çaba sarf etmeden dijitalleşmeye de başlamış oluyor. e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-İhracat gibi süreçler standart yazılımlar, işletmelerin bünyesine otomatik olarak aktarılıyor. caniasERP  esnek yapısı ile firmaların iş süreçlerine kolalıkla adapte edilebilir bir yapıya sahip. Bunun yanı sıra müşterilerimize açık kaynak kodu ile sunduğumuz TROIA yazılım geliştirme platformu, firmalara hareket özgürlüğü sunuyor. Bünyesinde yazılımcı bulunduran her firma, caniasERP üzerinde istediği geliştirmeleri bu  platform sayesinde kolayca gerçekleştirebiliyor. Tüm bunların dışında son dönemde yeni bir projeye yoğunlaştık; gerek dijitalleşme gerek yapay zeka alanındaki çalışmalarımızı çok daha etkin bir şekilde yönetebilmek için kendi veri tabanı sistemimiz IASDB’yi geliştirdik. Global arenada elde ettiğimiz bilgi birikimi ve tecrübeyi bu araçlarla çok daha verimli şekilde kullanıp, müşterilerimize hızlı çözümler üretiyoruz.

IAS Uzmanları caniasERP’yi Anlattı

BTvizyon Anadolu Toplantıları’nın sponsorlarından biri olan IAS, fuaye alanındaki standı ile gün boyu etkinlikte yer aldı. Bölge Satış Yöneticisi Ertaç Yıldız, Kurumsal İletişim Yöneticisi Ayten Biber, Müşteri İlişkileri Yöneticisi Emel Karakoç Demir, Müşteri İlişkileri Uzmanı İlknur Özcan ve Satış Pazarlama Destek Uzmanı Bekir Küçükbaş etkinlik boyunda caniasERP kullanıcıları ve potansiyel müşteriler ile bir araya gelerek IAS’nin dijital dönüşüm sürecinde sunduğu çözümleri paylaştı. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği IAS standında, caniasERP’deki en son geliştirmeler ve sunduğu avantajlar da konuşuldu.