güney afrika

30’dan fazla ülkede hizmet veren IAS, kurumsal kaynak planlama yazılım ürünü caniasERP ile sınırlarını genişletmeye devam ediyor. Yakın bir zaman önce Afrika’da faaliyet göstermeye başlayan IAS, Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulunan Tirisan Tech Solutions ile iş ortaklığı başlatarak buradaki operasyonu için önemli bir adım attı.

güney afrika

Global arenadaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden IAS, Afrika’da da etkinliğini arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yakın zaman önce Güney Afrika Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteren IT firması Tirisan Tech Solutions ile iş ortaklığı başlatan IAS, böylece Güney Afrika pazarına da giriş yaptı. Yen iş ortaklığı ve IAS’nin globaldeki çalışmalarını anlatan IAS Global İş Ortakları Yöneticisi Burak Bayrakdar, “Afrika kıtası pek çok global ERP üreticisi için önemli bir pazar. ERP veya teknoloji kullanım oranları ile yapılan iş ve ihtiyaçlar arasında ciddi farklar mevcut. IAS olarak biz de kıtaya açılan en önemli kapılardan bir tanesi olan Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki iş ortaklığımız ile birlikte caniasERP’yi pazara sunduk. caniasERP’nin kolay kullanımı ve esnek yapısı ile pazarın ihtiyaçlarına kolayca yanıt verebileceğini düşünüyoruz” diyor.

Global Büyüme Tüm Hızıyla Sürüyor

IAS’nin globalde gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Burak Bayrakdar, “IAS olarak Almanya, Türkiye, İsviçre, Dubai, Hindistan, Güney Kore ve ABD’de ofislerimiz bulunuyor. Bunun haricinde şu an için iş ortaklarımızla beraber 32 ülkede hizmet verebilir durumdayız. Özellikle ofislerimizin bulunmadığı ülkelerde iş ortaklarımız ile beraber caniasERP’nin yaygınlaştırılmasını sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucu hedef olarak belirlediğimiz ülkelerde, kriterlerimize uygun iş ortağı adayları ile görüşerek, bizleri doğru temsil edeceğine inandığımız firmalar ile yola devam ediyoruz” dedi ve ekledi: “İş ortaklığı konusunda mutabık kaldığımız firmalarımız ilk iş olarak IAS Business Academy (IBA) bünyesinde kendileri için hazırlanmış modül, altyapı ve TROIA eğitimlerine dahil oluyorlar. Bu eğitimlerin yanı sıra satış ve ön-satış eğitimlerini de alarak, fırsat havuzundaki potansiyel müşteriler ile satış süreçlerine başlıyorlar. Bu süreç içerisindeki tüm aşamalarda iş ortaklarımız ile beraber hareket ediyoruz. İlk müşterimizin projesini de yine birlikte canlıya alarak ülkedeki ilk referansımızı edinmek üzere beraber çalışıyoruz.”

caniasERP Kolay Kullanımı İle Avantajlı

“Afrika kıtası pek çok global ERP üreticisi için çok önemli bir pazar” diyen Bayrakdar, buradaki çalışmalarını ve kurulan yeni iş ortaklığı ile belirlenen yeni hedefleri de aktardı. Bayrakdar, “Gelişmekte olan ülkelerin çokça bulunduğu kıtada, üretim ve dağıtım faaliyetleri oldukça fazla. Ekonomik ve kültürel şartlar sebebi ile halen doymuş bir pazar olmaktan çok uzak. ERP veya teknoloji kullanım oranları ile yapılan iş ve ihtiyaçlar arasında ciddi farklar mevcut. IAS olarak biz de kıtaya açılan en önemli kapılardan bir tanesi olan Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki iş ortaklığımız ile birlikte caniasERP’yi pazara sunduk. Özellikle caniasERP’nin kolay kullanımı ve esnek yapısı ile pazarın ihtiyaçlarına kolayca yanıt verebilir, yerli ve uluslararası firmalara ürünümüzü önerebiliriz” diyor.

TirisanTech Yola caniasERP ile Devam Edecek

IAS’nin Güney Afrika’daki ilk iş ortağı Tirisan Tech Solutions, farklı teknolojiler ile birçok başarılı projeye imza atmış, bilgi teknolojileri alanının farklı noktalarında müşterilerine hizmet veren bir IT danışmanlık firması. Tirisan Tech’in caniasERP’nin kendi pazarları ve hedef müşteri kitlesi için en uygun çözüm olduğuna kanaat getirdiklerini kaydeden Bayrakdar, “TirisanTech, ERP alanında sadece caniasERP ile hizmet verme kararı aldı. Halen IBA içerisindeki online eğitimlerine devam ediyorlar ve aynı zamanda potansiyel müşterilerine ürünümüzü tanıtıyorlar. Kısa zaman içerisinde eğitimlerinde tamamlanmış olmasıyla satış faaliyetlerine hız vererek demo sunumlarına yoğunlaşacaklar. Var olduğumuz tüm ülke ve bölgelerde olduğu gibi burada da hedefimiz, en kısa zamanda başarılı projelere imza atarak ürünümüzü pazarın en önemli oyuncularından biri haline getirmek. Öncelikle Güney Afrika’da bu hedeflerimizi gerçekleştirip sonrasında komşu ülkelerde de benzer süreçleri gerçekleştirmek de öncelikli hedeflerimiz arasında” dedi ve ekledi: “Yine hedef belirlediğimiz ülkeler için iş ortaklığı ağı kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre içerisinde farklı ülkelerde iş ortaklıkları yapacak ve caniasERP’yi dünyanın farklı noktalarına götürmeye devam edeceğiz.”