ERP HABER – British American Tobacco (BAT), Suudi Arabistan’daki satış-dağıtım ve ticari pazarlama faaliyetlerinin yönetimi konusunda İdea Teknoloji ile işbirliği yapıyor.

İşbirliği kapsamında şirket,satış-dağıtım ve ticari pazarlama faaliyetlerinin yönetimi faaliyetlerini İdea Teknoloji’nin “VisionPlus” çözümüyle yönetecek. Bu doğrultuda  BAT MEA bölgesindeki 37 ülkede 2013 yılına kadar VisionPlus kullanımına geçilecek.

Şu ana kadar projede BAT Suudi Arabistan’ın satış-dağıtım ve ticari pazarlama yapısı için VisionPlus uygulamasına geçiş çalışmaları yapıldı ve 2008 sonu itibariyle başarıyla tamamlandı. VisionPlus, entegre yapısı ve sahip olduğu mobil kullanım özellikleri ile kurumların diğer tüm partilerle olan ilişkilerini, gerçek zamanlı, veriye dayalı doğru stratejiler yardımıyla yönetebilmelerini sağlıyor.

Verilen bilgiye göre; 2008 yılında İdea Teknoloji cirosu içinde yüzde 10 olan yazılım ihracatı oranının, yurtdışı projelerin ivme kazanması ve 2009 yılının 3. çeyreğinde açılacak Dubai ofisi ile yüzde 20’ye çıkması hedefleniyor.