ERP HABER – IAS, öğrencilerle ERP sektörü ve Endüstri Mühendisliğinin geleceği konularında uzun yıllardır elde ettiği tecrübelerini paylaşmaya devam ediyor. IAS, EMSAZ’08 (Endüstri Mühendisliği ve Sanayi Zirvesi) etkinliğinde ERP sektöründe endüstri mühendisliği konulu sunumu ile Uludağ üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

EMSAZ 2008

IAS Danışmanlık Bölüm Müdürü ve Endüstri Yüksek Mühendisi Dilara Gürdal öğrencilerin iş dünyası hakkında bilgi edinerek kariyer haritalarını çizmelerinde rol oynayan önemli etkinliklerden biri olan EMSAZ’da Uludağ Üniversitesi öğrencilerine ERP sektörünü ve Endüstri Mühendislerinin bu sektördeki fonksiyonlarını aktardı.

20 Aralık 2008 Cumartesi günü Bursa Teyyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen EMSAZ buluşmasında, farklı sektörlerden alanlarında uzman isimler, Endüstri Mühendisliği ve yönetim bilimlerine ilgi duyan tüm mühendislik ve idari bilimler fakülteleri öğrencileri ile tecrübelerini paylaştılar.

Bursa Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerinin oluşturduğu grubun organize ettiği EMSAZ buluşmasının bu yılki teması “Hizmet sektöründe mühendislik uygulamaları” idi. Dilara Gürdal Endüstri Mühendislerinin ERP ve genel olarak yazılım sektöründeki konumlarına yönelik olarak şunları söyledi.

ERP (Enterprise Resource Planning) işletmelerde mal ve hizmet üretimi için gereken işgücü, makine, malzeme gibi kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayan bütünleşik yönetim sistemdir. Aynı zamanda, ERP kurum içi veya kurumlar arası bilgilerin, tüm kaynak noktalardan toplanarak, ihtiyaç duyan kişi ve departmanlara elektronik ortam iletilmesini sağlayan yazılımdır. Yazılım her ne kadar standart olsa da, müşterilerin sektörleri ve ihtiyaçları farklılık gösterir. Bu anlamda, ERP sektöründe danışman olarak görev alan endüstri mühendisleri, müşterilerin ihtiyaçlarını en doğru şeklide analiz ederek, ERP programının onlara en uygun olan fonksiyonları ile çözüm yoluna gitmelidir.

Öğrencilerin yoğun katılımı eşliğinde gerçekleşen sunum sonunda EMSAZ Yürütme Kurulu Başkanı Koray Kıvam katılımcılara plaket verdi. Yetkililer panel sonunda öğrencilerle birebir görüşmelerde de bulunarak sorularını cevapladılar.