Netsuite

Teknolojinin hızla gelişmesi ile işletmeler iş uygulamaları konusunda birçok alternatif bulabiliyor. Özellikle geçtiğimiz son iki yılda, dijital dönüşümün bir lüksten çok zorunlu bir ihtiyaca dönüşmesi nedeniyle yazılım endüstrisine talep her geçen gün artıyor. Alternatiflerin oldukça fazla olduğu bu endüstride en doğru seçimi yapmak isteyen firmalar, çoğunlukla güvenilir yazılımlara yöneliyorlar. Global ve güvenilirliğini kanıtlamış yazılımlardan yana seçim yapmayı planlayan işletmelerin çoğunun endişesi lokalizasyon oluyor. Bu yazımızda, dünyanın bir numaralı bulut ERP’si Netsuite’in Türkiye Lokalizasyonu hakkında sizlere bilgi vermek istedik. Dünyada birçok işletmenin tercihi olan Netsuite gibi güçlü bir isimle dijital dönüşüm yolculuğunuzu şekillendirmek istiyor fakat lokalizasyon konusunda endişeleniyorsanız, bu yazımız tam size göre!

Netsuite

Türkiye Lokalizasyonu Çözümü Özellikleri

  • E-Fatura/E-Arşiv

2013 yılının belki de işletmeler açısından en önemli konusu olan E-Fatura, bugün önemini korumaya devam ediyor. Gelişmeye devam eden teknoloji ile birlikte işletmelerin her alanda hız kazanması gerekiyor. Hız kazanamayan işletmeler, rekabet ortamında geri planda kalırken, doğru sistemlerle hareket edenler ise ön plana çıkıyor. Bir ERP sisteminin sunduğu tüm olanaklardan tam manasıyla yararlanabilmek bugün işletmeler için kritik bir önem taşıyor. E- Fatura ile süreçlerinizin kağıtsız, elektronik ortama geçmesi sayesinde üretim oranlarınızı artırabilir, verimliliğinize katkı sağlayabilirsiniz. E-fatura kısaca içerisinde bir faturada yer alması gereken bilgilerin tümünün yer aldığı elektronik ortamda hazırlanarak, gönderilen faturalardır. Satıcı ve alıcı arasındaki faturalandırma işlemini elektronik ortama taşıyan E-Fatura ile kağıt yığınlarına son verebilir, zamanınızı daha verimli kullanabilirsiniz.  E- Fatura kullanımı sayesinde kağıt, baskı, zarf, gönderim ücreti gibi daha birçok alanda tasarruf sağlayabilirsiniz. Moneta’nın sağladığı Netsuite Türkiye Lokalizasyonu sayesinde, Türkiye standartlarına uygunluk konusunda endişe etmenize gerek kalmadan E-Fatura’nın sağladığı avantajları kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

  • E-Defter

Bugün işletmelerin süreçlerinin dijital olması bir zorunluluk. Bu zorunluluk içerisinde, e-dönüşüm uygulamaları oldukça büyük bir yere sahip olmaya devam ediyor. E-defter, kanuna göre tutulması gereken yevmiye ve büyük defterlerin dijital ortamda tutulması ve maliyeye elektronik imza ile verilmesini sağlayan sistemdir. E-Defter uygulamaları ile süreçlerinizde daha hızlı ve etkin bir denetleme sağlarken, aynı zamanda kağıt israfının da önüne geçebilirsiniz. Vergi usul kanununa göre 10 milyon üzeri cirosu olan firmaların e-defter uygulamasına geçiş yapmaları gerekir.Ayrıca e-deftere gönüllü olarak geçmek isteyen şahıs ya da tüzel firmaların e-fatura kullanıcısı olması gerekmez.

NetSuite E-Defter uygulaması ile arşiv maliyetlerinize harcadığınız tutardan ve zamandan tasarruf edebilirsiniz! Dosyalarınızı güvenli bir ortamda saklamanıza yardımcı olan NetSuite e-defter uygulaması, ülkemizdeki yasal mevzuatlara sağladığı tam uyum ile sizleri bekliyor!

  • E-İrsaliye

Vergi işlemleri ve ticari işlemlerin elektronik ortama taşınmasıyla birlikte, e-dönüşüm de bir devlet politikası haline geldi. E-irsaliye işlemleri bu politika içerisinde önemli bir noktada duruyor. Kısaca kâğıt üzerinde hazırlanan irsaliyenin elektronik ortamda düzenlenen hali olarak tanımlayabileceğimiz e-irsaliye, normal irsaliyeye oranla çok daha hızlı işlem yapma imkânı sunuyor.

Çoğunlukla sevk irsaliyesinin karşılığı olarak kullanılmakta olan e-irsaliye ile belgelerin kaybolma riski sıfıra iner. Ayrıca, Moneta NetSuite Türkiye Lokalizasyonu E-İrsaliye sistemi üzerinden dilediğiniz zaman arama yapabilir ve kağıt yığınları arasında geçen zamanınızdan tasarruf edebilirsiniz.

  • Merkez Bankası Entegrasyonu

Günümüzde birçok işletme, dünyanın birçok bölgesinden iş ortağı ile çalışıyor. Bu durum kimi zaman sistemlerde karmaşaya sebep olabiliyor. Özellikle söz konusu kur değişimleri olduğunda bu karmaşa daha da belirgin hale gelebiliyor. Türkiye’deki firmalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının her iş günü yayınladığı döviz kurlarını kullanmakla yükümlüdür. Moneta NetSuite Türkiye Lokalizasyonu, günlük olarak 4 farklı döviz kurunu Merkez Bankasından içe aktarır ve kullanıcılar, işlemlerde Döviz Alış, Döviz Satış, Efektif Alış veya Efektif Satış kurlarından herhangi birini kullanmayı seçebilir. Bu sayede, tek bir ekran üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve olası karışıklıkların önüne geçebilirsiniz.

 

  • Çek-Senet Modülü

 Ticaret söz konusu olduğunda, birçok ödeme biçimi bulunur. Ticari işletmeler, kimi zaman ödemelerini gerçekleştiremediklerinde fakat faaliyetlerine devam etmek istediklerinde çek yöntemini kullanabilirler. Muhasebe açısından çekler; Müşteri Çekleri ve Firma Çekleri olmak üzere ikiye ayrılır. Bir diğer ödeme yöntemi de senettir. Ticaret dünyası için oldukça kritik önem taşıyan bu yöntemleri Moneta Netsuite Türkiye Lokalizasyonu Çek- Senet Modülü ile dijital ortama taşıyabilir ve takibini çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Yazılım söz konusu olduğunda, işletmeler yatırım yapmadan önce oldukça fazla zaman ayırır ve çoğunlukla da yatırımın geri dönüşü konusunda endişelenir. Bugünün dünyasında doğru bir sisteme sahip olmadan rekabete devam edebilmek neredeyse imkansızdır. Dünyanın 1 numaralı bulut ERP’si NetSuite ile işletmenizin gücüne güç katmak istiyorsanız, Moneta’ya ulaşabilir ve daha detaylı bilgi alabilirsiniz.