ERP HABER – “Oracle Fusion Middleware”in bir bileşeni olan “Oracle Event Driven Architecture Suite”in (Oracle EDA Suite) yeni sürümü kullanıma sunuldu.

Yeni sürüm, OSGI teknolojisine dayanan bir Java uygulama sunucusu ve geniş kapsamlı bir platform olan “Oracle Complex Event Processing 10g Release 3”ü, eski adıyla “BEA WebLogic Event Server”ı içeriyor. Bu teknoloji, bilgiye dayanan gerçek zamanlı kararlar verebilmeleri için, kurumların iş süreçlerindeki çeşitli olayları (hisse senedi alış-satışı, sipariş alma ve servis gereksinimleri, vb.) bulmalarına, filtrelemelerine, analiz etmelerine ve birbirleri arasında bağlantı kurmalarına olanak tanıyor.

“Oracle CEP 10g R3”, işlemlerin iyileştirilmesi için, olay işleme uygulamalarının geliştirilmesi amacıyla zengin bir bildirim ortamı sağlıyor. Yazılım, desen ve eğilimleri gerçek zamanlı olarak saptamak adına birden fazla olay akışını işleyebiliyor.

Oracle EDA Suite – Olaya Dayalı Middleware Seti

“Oracle EDA Suite” ve “Oracle CEP”in yeni sürümlerindeki yenilikler arasında dağıtık ve yerel olayların ön belleğe alınması da bulunuyor. “Oracle Coherence”ın dağıtık ve ön bellek servislerine sıkı entegrasyonu da bu çerçevede yer alıyor. Olayların kayıt edilmesi ve yeniden gerçekleştirilmesi, görsel bir yönetim konsolu, kümeleme (clustering) özellikleri ve genişletilmiş Java geliştirme araçları da diğer yenilikler arasında bulunuyor.

Oracle Sunucu Teknolojilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Amlan Debnath, “İş süreçlerinin otomasyonu, son birkaç yıl boyunca organizasyonların eşsiz bir dönüşüme uğramalarına yol açtı. Bu dönüşümün sonucu olarak müşterilerimiz, bu otomasyon süreçleri boyunca engellere ve fırsatlara gerçek zamanlı olarak yanıt verme ihtiyacı duyuyorlar. ‘Oracle EDA Suite’ bu ihtiyacı karşılıyor ve organizasyonların gerçek zamanlı kurumlar olmasına olanak tanıyor,” dedi.