ERP HABER – Sun, Solaris™ işletim sistemi üzerinde çalışan 1,6 GHz UltraSPARC® T2 ve T2 Plus işlemcilere sahip CMT sunucularını ve LDom iyileştirmelerini destekliyor.

Sun’ın yeni sunucuları kurumsal uygulamalar için benzersiz performans, verimlilik ve maliyet tasarrufu sağlıyor. yeni altı çekirdekli AMD Opteron™ işlemcili Blade ve raf tipi sunucular performansı yüzde 30 oranında artırıyor

Bilgi işlem, ağ, yazılım ve depolama çözümlerini buluşturan Açık Ağ Sistemleri mimarisini güçlendiren Sun Microsystems, Solaris™ İşletim Sistemi üzerinde çalışan çoklu iş parçacıklı Sun SPARC Enterprise® sistemlerine yönelik yeni 1,6 GHz işlemcilerini, Solaris işletim sisteminin en son sürümünü kullanan yeni Sun™ LDoms sanallaştırma yazılımı ile uygulama performansını ve yatırım geri dönüşünü artırmaya yardımcı olan yeni Açık Ağ Sistem tabanlı çözümleri tanıttı. Şirket yeni AMD Opteron™ işlemcili blade ve raf tipi x64 sunucularını da pazara sundu.

Sun Microsystems Sistemler Grubu Başkan Yardımcısı John Fowler, “Sun, Solaris tabanlı CMT sunucuları ekstra maliyet getirmeden çoklu iş parçacığı işleme, sanallaştırma ve şifreleme işlevlerini kullanıma sunarak yeni bir çözüme imza attı. Sun’ın Açık Ağ Sistemleri işletmedeki en kritik uygulamalar için ideal bir performans, verimlilik ve maliyet tasarrufu kombinasyonu sunuyor” dedi.

Sun’ın Açık Ağ Sistemleri Mimarisi ile veri merkezlerinde hız, basitlik ve maliyet tasarrufu

Sun’ın Açık Ağ Sistemleri mimarisi, BIDW, ERP ve CRM gibi kurumsal iş uygulamalarında bilgiişlem maliyet verimliliğini maksimuma çıkaran verimlilik ve ölçeklenme kapasitesiyle performansın artırılmasına yardımcı olmak üzere açık bilgiişlem, ağ, yazılım ve depolama teknolojilerini bir çatı altında buluşturuyor. Yeni ürün ve çözümlerden bazıları şöyle:

Sun 1,6 GHz UltraSPARC(R) T2 ve T2 Plus tabanlı CMT sistemleri ve Sun LDoms 1.2 Yazılımı

– Sun CMT sunucuları ve Solaris işletim sistemi hiçbir ek maliyet getirmeden dahili sanallaştırma becerileri sunarak ve işlemci üzerinde şifrelemeyi hızlandırarak daha yüksek performans, ölçeklenme kapasitesi ve güvenilirlik sunuyor. Yeni 1,6 GHz UltraSPARC T2 ve T2 Plus işlemcileri yeni Sun LDoms 1.2 yazılımıyla birleştirerek ek sanallaştırma ve bilgiişlem performansı sağlıyor, yönetimi basitleştiriyor, I/O darboğazlarını azaltıyor ve uygulamaların daha hızlı yanıt vermesini sağlıyor.

Sun LDoms 1.2 yazılımının en son sürümü en son Solaris işletim sistemi sürümüyle bir araya geldiğinde aşağıdaki yeni özellikleri sunuyor:

Dahili Yapılandırma Araçları – Müşterilerin hızla LDoms kullanmaya başlayabilmesi için dahili komut satırı yapılandırma araçları içeren basit ve düzenli LDom’lar sunuyor.

CPU Güç Yönetimi – Benzersiz CPU güç yönetimi, kullanılmayan çekirdekleri otomatik olarak kapatma gibi özelliklerle sistemin daha az yer kaplamasını sağlıyor.

“Jumbo Frame”ler – “Jumbo frame” desteğiyle ağ altyapılarında ağ performansını ve verimliliğini artırarak müşterilerin bir defada daha fazla veri göndermesine olanak sağlıyor. Bu şekilde işlem yükü gereksinimlerini azaltıyor.

Mobil Etki Alanı – Artan kaynak taleplerini, bakım gereksinimlerini karşılamak veya basit bir geçiş komutuyla düşük kullanım dönemlerinde enerji tüketimini azaltmak için dinamik etki alanı geçişini mümkün kılıyor.

Dahili Kurtarma – Sistemde sorun olması durumunda LDom yapılandırmalarını otomatik olarak yedekliyor.

Fizikselden Sanala Geçiş Aracı – Mevcut eski SPARC/Solaris sistemlerinden Sun CMT sistemlerine geçiş sırasında müşterilerin LDom altyapılarını kullanmalarına olanak sağlıyor. Kurumlar, “Sun Blade™ 6000 Virtual Network Express Module (NEM)” gibi Sun açık ağ teknolojileri ile CMT blade’lerinin performansını artırabiliyorlar. Yüksek performanslı 10 Gigabit Ethernet (GbE) hızlı ağ sanallaştırma ağ modülü her bağlantı noktasında benzersiz maliyet sunuyor ve tam katman geçişini ortadan kaldırarak ağ altyapısının karmaşıklığını azaltıyor.

Oracle için Sun Open Network Systems Enterprise 2.0 Çözümü – Enterprise 2.0 uygulamalarını kullanmak için ideal bir platform oluşturmak üzere Solaris işletim sistemi çalıştıran Sun CMT blade sunucularını, Sun Blade 6000 Multi-Fabric NEM ve Oracle® Fusion Orta Katman Yazılımı içeren Açık Depolama’yı ve Oracle Veritabanını bir araya getiriyor. Kurumlar kurumsal altyapıyı normalden çok daha hızlı kurabiliyor. Sun’ın enerji verimliliği sunan, flash kullanımına hazır CMT blade sunucuları dahili sanallaştırma becerisi sunarak birden çok uygulama örneğini birleştirebiliyor.

Sun x64 blade sistemleri ve sunucuları – En son çıkan Altı çekirdekli AMD Opteron işlemcilere sahip Sun’ın yeni x64 blade ve raf sunucuları sanallaştırma, kurumsal iş yükleri, veri merkezi birleştirme işlemleri ve yoğun bir şekilde yüksek performanslı bilgiişlem faaliyetleri için ideal çözüm.  Yeni Altı Çekirdekli AMD Opteron işlemciler Sun Blade X6440 ve X6240 sunucu modülleri, Sun Fire™ X4440 sunucu ve Sun Fire X4540 depolama sunucusu içeriyor. Sun ayrıca uygulama birleştirme ve daha yüksek sunucu kullanımı için benzersiz sanallaştırma kapasitesine sahip modüler 48 çekirdekli, 4 raflık birimden oluşan raf tipi x64 sunucu olan Sun Fire X4640 sunucusunu da duyurdu.

Sun Güncelleştirilmiş CMT Sistemleri ile Dünya Rekoru Kırıyor

Bugüne kadar Sun’ın SPARC kurumsal sunucuları 60’ın üzerinde sektör lideri performans sonucu kaydetti. Açıklanan yeni rekorlar şunlar:

İki katmanlı SAP SD Standart Uygulama Değerlendirmesi – SPARC Enterprise T5440 sunucu (4 işlemcili/32 çekirdekli/256 iş parçacıklı) SAP ERP 6.0 uygulaması için SAP iyileştirme paketi 4’ün çalıştırıldığı sistemlerde 4720 SAP SD Karşılaştırmalı Değerlendirme kullanıcısının katılımıyla gerçekleştirilen iki katmanlı SAP® Satış ve Dağıtım (SD) Standart Uygulama Karşılaştırma Değerlendirmesinde dört işlemcili alanında dünya rekoru kırdı. SAP SD Standart Uygulama Karşılaştırmalı Değerlendirmesi gerçek zamanlı ERP iş ortamlarında gerçekleştirilen kritik görevleri temsil ediyor ve sipariş ve fatura işlemleri yapılan iş yüklerinde rakip sistemlerin performansını ortaya koyuyor. Oracle® Veritabanı ile birlikte SAP çözümünü çalıştıran SPARC Enterprise T5440 sunucu, 3752 kullanıcılı SAP SD Benchmark testinde rakip dört POWER6 işlemcili IBM Siystem 550 sunucudan yüzde 26 daha yüksek performans sergiledi. Bu sonuç, aynı zamanda SAP ERP uygulamasının Solaris işletim sisteminde optimum performansının ve SAP uygulamaları çalıştıran SPARC Enterprise sistemleri için mevcut çoklu dil desteğini ortaya koyuyor.

SPECjAppServer2004 – Solaris Containers teknolojisinin kullanıldığı Oracle WebLogic Sunucusu’nun yedi örneğinin çalıştığı SPARC Enterprise T5440 sunucu, 7661 SPECjAppServer2004 JOPS@Standard kapsamında SPECjAppServer2004 benchmark değerlendirmesinde tek düğümlü rakip çözümlere üstünlük sağladı. Bu testte bir üreticinin uçtan uca uygulama ve veritabanı performansı ortaya kondu ve hem uygulama hem de veritabanı sunucu rollerinde SPARC Enterprise T5440 sunucunun ölçeklenme kapasitesi sergilendi.  Oracle Database 11g ile desteklenmiş olarak Solaris 10 işletim sistemi ve Java Server yazılımının en son sürümlerinin çalıştığı SPARC Enterprise T5440 sunucu, Intel Xeon tabanlı HP DL580 G5 çözümden yüzde 74 daha iyi performans sergiledi ve önceki 1,4GHz SPARC Enterprise sonucuna göre yüzde 21 iyileşme kaydetti.

SPECjbb2005 –OpenSolaris™ 2009.06 ve Sun’ın Java™ Platform Standard Edition (Java SE) yazılımının en son sürümünü çalıştıran (sürüm 1.6.0_14 Performans sürümü) Sun Blade T6320 sunucu modülü, SPECjbb2005 benchmark testinde tek işlemcilı çözümlerde dünya rekoru kırdı. Bu rekor sonuç, reel uygulamada sunucu tarafı Java uygulaması dağıtım senaryosu sunuyor ve Sun’ın yazılım ürününün olağanüstü ölçeklenme kapasitesini ve optimum performansını ortaya koyuyor. Önceki 1,4GHz tek işlemcilı sonuca kıyasla yüzde 20 performans artışı sağlayan Sun’ın blade çözümleri müşterilerin basit bir kasa yükseltmesiyle blade’lerini kolayca genişletmelerine imkan sağlarken benzersiz bir ölçeklenme kapasitesi de sunuyor.

Sun Açık Ağ Sistemleri Tabanlı Kurumsal Çözümler

Sun, kritik öneme sahip iş uygulamalarının daha hızlı online olmasını ve yatırımın daha fazla geri dönmesini sağlamak için Açık Ağ Sistemleri mimarisini ve temel ISV ortak teknolojilerini kapsamlı destek hizmetleri ile birleştiren kurumsal Sun Rapid Solution çözümleri sunuyor. Bu çözümler içerisinde şunlar yer alıyor:

Sun için Optimize Edilmiş Oracle CRM Çözümü – Dahili sanallaştırma ve Oracle’ın Siebel CRM yazılımını içeren Solaris 10 işletim sistemi tarafından güçlendirilen Sun CMT sistemleri eşsiz bir güce ve verimli yer kullanımına sahip bir platform sunuyor, kullanıcıların tek bir SPARC Enterprise T5440 sunucusu üzerinde 14.000′e kadar Siebel CRM kullanıcısını bir araya getirmesine olanak sağlıyor.

Oracle Optimized Warehouse for Sun (OWI)  –
Sun ve Oracle, kurulum sürelerini kısaltan ve riski azaltan “Oracle Optimized Warehouse for Sun”ı (OWI) desteklemek üzere optimize edilmiş ambar çözümleri sunuyor. Bu referans yapılandırmalar, Oracle Veritabanını Solaris işletim sistemi çalışan Sun SPARC Enterprise M-Serisi, CMT ve Sun Fire x64 sunucular ve Sun Depolama dizileri ile birleştiriyor.

Sun ve Oracle’dan Kurumsal Grid Çözümleri – Sun’ın SPARC Enterprise ve x64 sunucularının çalıştığı Oracle Database 11g ve Oracle Real Application Clusters ortamları, Solaris işletim sistemi ve depolama sayesinde müşteriler, OLTP ve BIDW de dahil olmak üzere çeşitli kurumsal uygulama iş yüklerinde minimum maliyet ve karmaşıklıkla grid bilgi işlemin avantajlarını maksimuma çıkarıyor.

Sun Çevreye Duyarlı SAP Veri Merkezi – SAP iş uygulamaları ve SAP NetWeaver® teknoloji platformu Sun’ın SPARC kurumsal sunucuları ve depolama sistemleri ile bir araya geldiğinde, veri merkezi altyapılarını iyileştiren güç, soğutma ve yer gereksinimlerini azaltan ve bakım maliyetlerini düşüren tam kapsamlı sanallaştırma çözümleri sunuyor ve kurumların daha fazla iş esnekliği ve daha kısa son kullanıcı yanıt süreleri elde etmesine olanak tanıyor.

IBM WebSphere Kurulumları için Sun Altyapısı – IBM WebSphere ara yazılımıyla birlikte Sun CMT sunucuları ve ağ teknolojileri birleştirme için ideal, yüksek performanslı dağıtım çözümleri sunarak, lisans ve donanım harcamalarını yarıya indiriyor.

MySQL için Sun Open Network Systems Enterprise 2.0 Çözümü – MySQL tabanlı Web hizmetleri, zengin medya, Enterprise 2.0 hizmetleri ve sanallaştırma uygulamalarını benzersiz performans ve verimlilikle çalıştırmak üzere Sun’ın x64 blade sunucularını Sun’ın Blade 6000 Birden Çok Yapılı NEM çözümü ve MySQL™ Enterprise içeren Open Storage çözümü ile bir araya getiriyor.

Hizmet Teslimi Ağ Mimarisi – Optimize edilmiş veri iletişim yolları üzerinden gerektiği zamanda, otomatik provizyonlu paketleme yöntemi. Hizmet Teslimi Ağ Mimarisi Project Crossbow, Solaris Containers ve Sun’ın InfiniBand ile Ethernet ürünlerini içeren çok sayıda Sun teknolojisini destekliyor.