ERP HABER – Sybase, Gartner 2010 Magic Quadrant raporunda Veri Ambarı DBMS ürünü Sybase IQ ile ‘Liderler’ kategorisinde yerini aldı.

Kurumsal ve Mobil yazılım alanında bir sektör lideri olan Sybase, Gartner – Veri Ambarı (Data Warehouse-DW) Veritabanı Yönetim Sistemleri (DBMS) – “Magic Quadrant” raporunda veri ambarı ürünü Sybase IQ ile ‘Liderler’ kategorisinde yerini aldı.

Gartner Araştırma Şirketi’nin raporuna göre, Veri Ambarı Veritabanı Yönetim Sistemleri arasında yaptığı araştırmada ‘liderler’ kategorisinde yer alan şirketler, çok yüklü veri ve çok sayıda eş zamanlı kullanıcı ile her boyuttaki veri ambarında üstün performans desteği sunuyorlar. Bu çözüm sağlayıcılar Veri Ambarı DBMS pazarında güçlü destek ve tutarlı müşteri memnuniyeti ile lider durumdalar ve bununla birlikte sağlam donanım ortakları ile de pazarda uzun ömürlü bir tutum gösteriyorlar.

Sybase’ın Gartner Magic Quadrant raporuna ilişkin olarak konuşan Sybase Analitik Çözümler Direktörü Dan Lahl, konu ile ilgili olarak şunları söyledi. “Gartner Magic Quadrant’ta Veri Ambarı DBMS alanında “liderler” arasında gösterilmemiz de kanıtlıyor ki, Sybase IQ, vaat ettiğimiz gibi düşük maliyetli ve kontrol edilebilen ortam içinde en karışık analitik işlerde emsalsiz sorgulama performansı sağlıyor. Standart donanım ve veri depolama teknolojilerinden yüksek performanslı analitik çözümlere doğru büyüyen müşteri isteklerine cevap verebilmek adına, Sybase IQ’daki özel sütun tabanlı sorgu motoru yenilikleri sayesinde, günümüzün çok çekirdekli işlemcilerinden SMP ve paylaşımlı disk dizileri ile birlikte faydalanarak özelleştirilmiş bir donanıma gerek olmaksızın üstün performans sunulmaktadır. Ayrıca, Sybase IQ, Complex Event Processing teknolojileri ile birlikte kullanıldığında hızlı analiz gerektiren uygulamalar için oldukça uygun bir ortam sağlıyor.

Dünya çapında 3100’den fazla projede yer alan 1800’ü aşan müşterisi ile dünyanın öncü sütun tabanlı analitik sunucusu olarak Sybase IQ, her tür standart donanım ve işletim sisteminde çalışacak görev-kritik iş zekası uygulamalarında, veri ambarı ve raporlama çözümlerinde rakiplerinden daha hızlı sonuçlar üretebildiğini ispatlamıştır.

Gartner 2010 Veri Ambarı Veri tabanı Yönetim Sistemi Magic Quadrant değerlendirmesi ile ilgili daha fazla bilgi için www.gartner.com adresinden, Sybase veri ambarı çözümü Sybase IQ hakkında daha fazla bilgi için www.sybase.com/iq adresinden faydalanabilirsiniz.

“Magic Quadrant” Hakkında:

“The Gartner Magic Quadrant”ın yayın hakkı 2010 yılı itibariyle Gartner, Inc. tarafından yasal koruma altına alınmıştır ve kullanımı izne tabidir. “Magic Quadrant” bir pazar yerinin belirli bir zaman dilimi için grafiksel bir sunumudur. Belirli tedarikçilerin, Gartner tarafından belirlenmiş kriterler doğrultusunda o pazarda bulundukları konumu ortaya koyar. Gartner,”Magic Quadrant”ta herhangi bir satıcı firmayı, ürünü ya da servisi ön plana çıkarmaz, teknoloji kullanıcılarına sadece Magic Quadrant’ta “lider” olarak tanımlanan satıcı firmaları tercih etmelerini tavsiye etmez. “Magic Quadrant” yalnızca bir araştırma aracı niyetini taşımaktadır ve eylem için özel bir kılavuz anlamına gelmez. Gartner bu araştırmayla ilgili olarak gizli ya da açık, ortalama kalite garantisi ya da belirli bir amaca uygunluğu da kapsayan tüm garantileri vermemektedir.

Sybase Hakkında:

Merkezi California Dublin’de bulunan Dünyanın en büyük 10 yazılım firmasından biri olan Sybase1993 yılından bu yana Türkiye yazılım pazarında faaliyet göstermektedir. Bu güne kadar pekçok projeye imza atmış ve yetkinlik açısından Türkiye bilişim projelerinde en ön sıralarda yer alan yazılım firmalarından birisi haline gelmeyi başarmıştır.
Kurumsal veri yönetimi ve Kurumsal uygulama geliştirme alanlarındaki mevcut gücünü daha da arttıran Sybase, Business Intelligence, Internet Applications, Mobile and Embedded Computing ve Enterprise Applications alanlarında çözümler üretmeye odaklanmıştır.
Dünyanın önde gelen 100 bankasının 68′i ve önde gelen 20 hayat sigorta şirketi Sybase ürünlerini kullanmaktadır. En büyük 125 Telekomünikasyon firmasına teknoloji sağlarken, kablosuz santralların %70′ine ve ağ santralların %40′ına da veritabanı teknolojisi sunmaktadır. ABD’nin en büyük 10 sağlık firmasının 6’sı dünya çapında ise 350 büyük sağlık örgütü Sybase ürünlerinin güvenliği altında çalışmaktadır. Kuzey Amerika’da Sybase lojistik ve istihbarat alanlarında teknoloji lideridir. Gerek yerel gerek ulusal yönetimlere ceza hukuku, ve ulaşım alanlarında çözümler sağlar. Ayrıca dünyadaki geniş ölçekli kamu idareleri için enterprise yazılım altyapısı sağlamaktadır.