ERP HABER – Dünyanın lider iş uygulama yazılımı (ERP, EAM, PLM ) firmalarından IFS, bugün yaptığı açıklamada Gartner ERP Magic Quadrant 2013 (Single-Instance ERP for Product Centric Midmarket Companies – Ürün Odaklı Orta Ölçekli İşletmeler için ERP ) raporunda “Liderler” kategorisinde yer aldığını açıkladı.

gartner logo Gartner ‘a göre Liderler kategorisinde yer alan firmaların karakteristik özellikleri şöyle tanımlanıyor:’Orta ölçekli ERP pazarı’  liderleri kapsamlı ve derin fonksiyonalite ile bu pazarın tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Lider kategorisinde yer alan bu firmalar -ciro büyüklüğünden bağımsız olarak- pazarda kendini kanıtlamış bir ürüne, başarılı projeler sonrasında elde edilmiş geniş müşteri referanslarına, hızla artan pazar payına ve mevcut ürünlerinin gelecek versiyonlarının müşterilerine adaptasyonu konusunda açık ve belirgin bir stratejiye sahipler.

“Gartner tarafından bu alanda Liderler  pozisyonunda gösterilmekten dolayı çok memnunuz” diyen IFS CEO’ su Alastair Sorbie sözlerine ” 2012 yılında başarılı bir dünya lansmanı ile sunduğumuz  IFS Applications  8 ile müşterilerimize geniş fonksiyonalite, kullanım kolaylığı, mobilite, esnek raporlama, iş zekası, bulut teknolojisi ve global iş tecrübesi alanında benzersiz bir katma değer sunduk. Dünyanın değişik bölgelerinde iş yapan global müşterilerimiz her zaman olduğu gibi doğrudan yerel IFS ofislerinin yanında IFS eco-sistemini oluşturan ve sayıları hızla artan global iş ortakları ve sistem entegratörlerinden de faydalanmaya başladılar. ” diyerek devam etti.

Sorbie “IFS olarak bizler  benzersiz müşteri odağımız, esnek ürün teknolojimiz ve vizyoner global stratejimiz ile giderek güçlenen konumumuzun Gartner – Magic Quadrant gibi güvenilir raporlarda Liderler kategorisinde yer alarak onaylanmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

IFS Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk konuya ilişkin yaptığı açıklamada,  “Gartner Magic Quadrant raporları düzenli aralıkta yayınlanan ve başta ERP olmak üzere farklı iş uygulamaları kategorilerinde referans değeri taşıyan bir rapordur. Her ürün  son derece dikkatli biçimde fonksiyonelite, teknoloji, vizyon, müşteri memnuniyeti gibi farklı kriterlerde incelendikten sonra pozisyonlanır. Raporda lider pozisyonda bulunan 2 üründen biri olmak bizler açısından son derece memnuniyet vericidir. Raporun bizler açısından diğer dikkat çekici özelliği ise Product Centric yani ürün ve üretim  odaklı endüstriler için hazırlanmış olmasıdır ki bu zaten globalde ve ülkemizde en fazla odaklandığımız alanlardan biri olarak raporun bizler için önemi daha da arttırmaktadır.” dedi.