1967 yılında kurulan Trabzonspor Kulübü, spor kulübü olmanın dışında, birçok firmadan oluşan bir ticari yapıya sahip. Trabzonspor Futbol İşletmeciliği AŞ’nin Tiger Plus ile iş süreçlerinde verimliliklerini arttırdığını belirten Trabzonspor Kulübü Bilgi İşlem Müdürü Hüseyin Davulcuoğlu ile görüştük.

trabzonspor-logo-tiger-plus-600

ERP HABER: Bize TrabzonSpor’un ticari yapısından bahseder misiniz?

Hüseyin Davulcuoğlu: Türkiye profesyonel futbol ligleri tarihinde şampiyon olan 5 kulüpten biri ve şampiyon olmayı başaran ilk Anadolu kulübü TrabzonSpor 1967 yılında kuruldu. Trabzonspor Kulübü Derneği’nin tamamına sahip olduğu, futbolla ilgili tüm işlemlerin yürütüldüğü ve bütün teknik kadro ve futbolcuların da bir parçası olduğu Trabzonspor Futbol İşletmeciliği AŞ. ve onun sahip olduğu üç şirket; Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret AŞ., Trabzonspor Ticari Ürünler Ticaret AŞ. ve Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. Şti. bu kurumsal yapıyı oluşturmaktadır.

ERP HABER: Trabzonspor Futbol İşletmeciliği AŞ ve ona ait 3 şirketin kurumsal iş süreçleri nasıl yönetilmektedir?

Hüseyin Davulcuoğlu: Bundan birkaç yıl öncesine kadar her birim kendi tercih ettiği program ile işlerini takip ediyor, perakende mağazaların tamamının satışları lokal olarak yapılıyor ve toplanan tüm bilgilerin muhasebe kanalında konsolidasyonu için uzun ve sorunlu bir süreç yaşanıyordu.

ERP HABER: Çözüm arayışlarına ne zaman başladınız?

Hüseyin Davulcuoğlu: 2011 yılı başında tüm yapının tek bir programda toplandığı, sürekli güncel tutulabilen bir yapıya geçmeyi hedefledik.

ERP HABER: Logo ile çalışmayı tercih etmenizdeki etkenler nelerdir?

Hüseyin Davulcuoğlu: Finans, Muhasebe ve İnsan Kaynakları gibi iş süreçlerini yönetme imkanı sunması ve Logo iş ortağı ProDev’in kendi geliştirdiği entegre çözümlerinin bizim için uygun olmasıydı.

Logo’nun ekosistemindeki şirketlerin referanslarını inceledikten sonra Türkiye’nin her yerindeki iş ortaklarından destek alabileceğimiz ve yaygın bir şekilde kullanılan Logo’nun yazılım çözümlerini tercih ettik.

ERP HABER: Neden Logo ERP çözümü olan Tiger Plus’ı seçtiniz?

Hüseyin Davulcuoğlu: Tiger Plus, sistem hacmi ve kullanıcı sayımıza en uygun çözüm.En kritik operasyonlarımız olan perakende satış, depo yönetimi ve kombine bilet satış işlemlerini diğer entegre çözümlerle birlikte Tiger Plus üzerinden gerçekleştiriyoruz ve herhangi bir aktarım ihtiyacı olmadan satışları sisteme dahil edebiliyoruz.

Trabzonspor Kulübü Bilgi İşlem Müdürü Hüseyin Davulcuoğlu;

“Çalışmaya başladığımız 2011 yılından bu yana hem Logo Tiger Plus hem de çözüm ortağı ProDev’in entegre çözümleri sayesinde iş verimliliğimizi artırmak noktasında oldukça yol kat ettik. Özellikle bizim için üretilen depo yönetim sistemi, TSClub’larda kullandığımız prokasiyer satış sistemi ve kombine bilet satış sistemi sayesinde tek merkezden iş süreçlerimizi yönetebiliyor ve oluşan bilgileri TIGER Plus’a aktararak muhasebe konsolidasyonunu yapabiliyoruz. Logo’nun esnek yapısı ve ProDev’in olaya hakim, çözüm odaklı bakış açısı sayesinde bu güçlü yapı içerisinde bize özel birçok operasyonu kolay ve etkili bir şekilde yönetebiliyoruz. Bu durum bize ileride olası yeni talep ve operasyonlar karşısında daha dik durma gücü vermekte. Logo ve ProDev’e teşekkürler.”

ERP HABER: Logo Tiger Plus’da kullandığınız modüller ve çözümler nelerdir?

Hüseyin Davulcuoğlu: Satın Alma, Satış Dağıtım, Muhasebe ve Talep Yönetimi modüllerini kullanıyoruz.

ERP HABER: Logo ile devam ettirdiğiniz bu iş birliğinden elde ettiğiniz faydalar nelerdir?

Hüseyin Davulcuoğlu: ERP sistemimizin esnek yapısı sayesinde olası değişikliklere anlık tepkiler verebiliyoruz. Tek program ile tüm sistemin izlenebilir oluşu ve şirketler arası konsolidasyonun da sağlanmış olması ise Tiger Plus ile sağladığımız en büyük avantaj.

BİR BAKIŞTA TRABZONSPOR LOGO ERP PROJESİ

Dünün ihtiyacı

  • Farklı konumlardaki iş süreçlerini tek bir uygulamadan yönetmek
  • Tüm birimlerin birbiriyle aynı veriye ulaşabildiği bir yapıyı oluşturmak
  • İş sürecini hızlandırmak ve hataları minimalize etmek

Bugünün ve yarının çözümleri

  • Operasyonel stratejilerini destekleyen Logo Tiger Plus

Somut Fayda

  • Tüm konumlardaki süreçler merkezi bir yapıda toplandı
  • Zaman ve maliyet tasarrufu sağlandı
  • Şirketler arası konsolidasyon
Shares: