Günümüzde iş hayatında ulusal ve uluslararası şirketlerde kurumsal kaynak planlaması (ERP) yazılımlarının kullanılması hızla yaygınlaşmakta ve bu yazılımların kullanıcısı olmak önemli kariyer fırsatları yaratmaktadır.

Öğrencilerini iş hayatına daha gerçekçi hazırlamak ve iş arama sürecinde daha fazla tercih edilmelerini sağlamak maksadıyla Marmara üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü ve İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile Microsoft şirketi arasında akademik işbirliği yapılarak öğrencilere bir dönemlik eğitimler verilerek kariyerlerinde onları bir adım öne geçirecek bilgiler sunulmuştur. Marmara üniversitesinde Doç. Dr. İlker Akgün ve Dynamics İş Ortağı Pargesoft ‘un katkılarıyla uygulamalı Dynamics AX dersi alma fırsatı elde ederlerken, İstanbul Teknik  Üniversitesinden Doç.Dr.Emre Çevikcan tarafından öğrencilere Microsoft Dynamics NAV çözümü tanıtıldı ve  laboratuvar ortamında ürünü öğrenme ve deneyimle fırsatı sunuldu.

erp ve crm

Bu kapsamda Marmara Üniversitesinde, iş hayatında yaygın olarak kullanılan kurumsal kaynak planlaması yazılımı Microsoft Dynamics, İngilizce İşletme bölümü Prod 3062 Operations Management 2 dersinde ilk kez 2016 bahar dönemi eğitim yardımcısı olarak kullanılmaya başlanılmıştır.

erp ve crm

İstanbul Teknik Üniversitesinde ise son derse konuk olan Microsoft’tan Sema Armağan öğrencilerle Microsoft Dynamics ERP ve CRM çözümleri üzerine yaptığı söyleşiyle öğrencilere sunulan bilgileri çok daha kalıcı hale getirmiştir.