ERP HABER – Boytaş Mobilya’dan Vestel’e, İsdemir’den Türk Traktör’e; dünya çapındaki binlerce şirketin benimsediği yalın yönetimin Türkiye’deki uygulayıcıları Yalın Zirve’de kürsüye çıkacak. Yalın Enstitü Derneği tarafından 5 – 6 Aralık 2011′de, Bursa’da gerçekleştirilecek Yalın Zirve, katılımcılarına Japon kökenli “yalın düşünerek tasarruf etme sanatını” öğretecek.

Yalın düşüncenin Türkiye’deki temsilcisi Yalın Enstitü Derneği tarafından 2003′ten bu yana gerçekleştirilen Yalın Zirve, bu yıl 5 – 6 Aralık 2011 tarihlerinde, Bursa’da düzenleniyor. İki gün sürecek Zirve’de, Japonya’dan tüm dünyaya yayılan yalın yönetim modelini uygulayarak israflarından kurtulmuş ve böylelikle karlılığını artırmış 25 şirketin temsilcileri konuşmacı olacak.

Yalın Yönetim Örnekleri Yalın Zirve’de

‘Yalın düşünen’ Amerikan ve Japon CEO’lar konuşacak

Zirve’de Amerikan ve Japon asıllı ‘yalın düşünen’ iki CEO kürsüye çıkacak. Amerika’da Dana Corporation’ı yalın yönetim modeli ile iflasın eşiğinden döndüren ve birkaç ay önce emekliye ayrılan CEO Baş Yardımcısı Gary Convis, Yalın Zirve için Bursa’ya geliyor. Convis, yalın düşüncenin krize nasıl çare olabileceğine işaret edecek.

Gary Convis, Yalın Zirve kapsamında ayrıca şirket sahipleri ve üst düzey yöneticilere yönelik sınırlı kontenjanı bulunan özel bir workshop gerçekleştirecek. Convis, bu workshop’unda yalın liderlik konusuna odaklanacak ve CEO’lara yalın yaklaşımla yönetimin sırlarını aktaracak.

Toyota Türkiye CEO’su Özen, “Toyota Way”i anlatacak

Zirve’nin Japon konuşmacısı ise, yalın felsefenin babası olarak bilinen Taiichi Ohno’nun öğrencilerinden olan ve kısa süre öncesine kadar Toyota Boshoku’nun CEO’luğunu üstlenen Tetsuya Yamazaki. Yamazaki, Zirve’de yalın düşünerek tasarruf etmek, verimlilik ve karlılığını artırmak isteyenlere ipuçları verecek. Öte yandan Toyota’nın Türkiye’deki CEO’su Orhan Özen, “Toyota Way” felsefesine dayalı uygulama örneklerini sunacak.

Mekke’deki saat kulesini inşa eden Çimtaş, yalın felsefe ile çalışıyor

Yalın Zirve programında yer alan sunumlarından birini gerçekleştirecek olan Çimtaş Genel Müdürü Cem Geyik, Çimtaş’ta yüksek hızda nasıl yalınlık sağladıklarını anlatacak.

Boytaş Mobilya ve Savcan Tekstil, yalın ile enerji tasarrufu yaptı

Yalın yönetim sistemini benimseyerek önemli oranda enerji tasarrufu sağlayan Boytaş Mobilya ve Savcan Tekstil’den üretimin içinden iki isim bizzat yapacakları sunumlarla ufukları açacak.
Zirve’de aktarılacak diğer başarı öyküleri arasında Assan Gıda, Durmazlar Makine, İsdemir, Uğur Soğutma, Orda Otomotiv, Wagner Kablo gibi farklı sektörlerden örnekler yer alıyor.