Covid-19 ile birlikte tüm dünyada çalışma biçimi değişmek zorunda kaldı ve çok sayıda çalışan ve işveren bu değişimi benimsedi. Birçok işletmede ofise geri dönüş başlarken, uzaktan çalışma da kısmen devam ediyor. Bu durum işletmeleri, farklı düşünmeye itti ve dijital dönüşüm planları gündemin ana maddesi haline geldi. Sadece bu durum bile tüm personelin artık bulut teknolojisine erişmesi gerektiği anlamına geliyor. Çünkü, bulut teknolojisi olmadan uzaktan çalışanlar, veri tabanlarına erişim sağlamakta ve görevler üzerinde iş birliği yapmakta güçlük çekebilirler.
İşletmeler, bu global krizde sadece çalışma biçimlerini değil aynı zamanda bakış açılarını da değiştirdiler. ERP yazılımı seçme görevi konusundaki bakış açısının değiştiği bugünlerde, sizlere bulut ERP seçimini kolaylaştıracak birkaç ipucu vermek istedik.
Doğru ERP Bulut Çözümünü Seçmek
- İhtiyaçlar ve Amaç
ERP yazılımınızı seçme aşamasından önce, yazılımın ne yapması gerektiğini kendinize sorun. Şirketinizin ihtiyaçlarının ve mevcut süreçlerinin net bir şekilde anlaşılması için yapacağınız bir analiz, size iyi bir başlangıç sağlayacaktır. Kullanıma hazır bulut ERP yazılımı, günlük iş süreçlerinizi en iyi uygulamalara dayalı olarak yürütmeniz için tasarlanmıştır. Bu sebeple, şu anki iş süreçleriniz üzerinde uygulama yaklaşımına uygun bir ayarlama yapmanız gerekebilir.
- Özelleştirme
Standart iş süreçlerinizi seçtiğiniz yazılıma uydurmaktan memnun musunuz, yoksa bazı değişikliklerin yapılması mı gerekecek? Potansiyel yazılım sağlayıcılarınızla bu konuyu konuşarak, istediğiniz değişikliklerin ne kadar süreceğini ve maliyetini öğrenebilirsiniz. Bu sayede, bir anda artan bütçe sorununun da önüne geçebilirsiniz. CoreSys olarak, müşterilerimiz böyle bir istekte bulunduğunda, istenilen değişikliklerin getireceği sonuçları müşterilerimize sunuyor ve birlikte en doğru kararı veriyoruz.
- Kontrol
ERP söz konusu olduğunda, ne kadar kontrole sahipsiniz? Bulut tabanlı bir sistem kendi sunucularınızda olmayacağından BT çalışanlarınızın erişimi farklı olacak. Ortağınıza/ sağlayıcınıza otomatik güncellemeleri, bunların ne sıklıkla gerçekleşeceğini ve yeni işlevlerin neler olduğunu sorarak, ne kadar destek alacağınızı öğrenin.
- Özellikler
ERP, kullanıma hazır finansal özellikler, projeler, CRM ve tedarik zinciri yönetimi gibi bir dizi standart modülle birlikte gelir. Tüm temel modüllere ek olarak, yerleşik olarak gelen ve ekstra satın alabileceğiniz analitik gibi modülleri araştırmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, yapay zekâ gibi endüstri 4.0 ile uyumlu birçok özelliği işletmenize adapte etmeyi düşünüyor olabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken tek şey temel işlevlere göre seçim yapmanızdır.
- Doğru Uygulama Ortağını Seçin
Uygulama ortağınız, ERP projenizi başarılı da kılabilir, başarısız da! Kiminle çalışacağınıza karar vermeden önce sormanız gereken bazı sorular şunlardır;
Uygulama ortağınız:
- Sektörünüzde deneyimli mi?
- Şirketinizin değerleriyle örtüşen bir yapıya sahip mi?
- Seçtiğiniz bulut ERP yazılımıyla ilgili uzmanlığa sahip mi?
- Hizmet sunumu ile ilgili olarak, sizin ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir yapıda mı?
Ortaklarınız yalnızca sistem uygulamasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sistem uygulamasından en iyi şekilde yararlanmanıza da yardımcı olabilir. Uygulama ortağınızın şirketiniz için en iyi seçim olmasını sağlamak için sektör deneyimi, beceriler ve önceki proje çalışmalarının tümünü dikkate almanızda fayda vardır.
- Güvenebileceğiniz bir isim mi?
Yazılım seçimi söz konusu olduğunda, onu tasarlayan ve yaratan şirket hakkında bilgi sahibi olmak istemeniz oldukça doğaldır. Ne kadar büyükler? Yeni bir sistem mi yoksa geleneksel bir sistem mi sunuyorlar? İtibarları nasıl? Önyargı ve söylentilere kapılmadan seçim yapmanızda fayda var. Küçük şirketler için bulut yazılımının hala nispeten yeni olduğunu ve belirli bir satıcının bu sektördeki itibarının henüz tam olarak yerleşmemiş olabileceğini hatırlamakta fayda var.