ERP HABER – Bahçeşehir Üniversitesi tarafından CO-OP Program – Kampüsüm İşyerim sloganı ile Türkiye’de ilk olarak uygulamaya konulan ve öğrencilere mezun olmadan iş deneyimi kazandırılması amaçlanan eğitim modeli “CO-OP” Eğitim Programları başlıyor.
.

Farklı sektörlerden pek çok kurumun partner olduğu projeye, Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı alanında öncü isimlerden “IAS-Industrial Application Software” de destek veriyor. ERP dersini seçerek, eğitimlere katılan öğrenciler daha sonra proje kapsamında belirtilen sürelerde IAS’de ve IAS’nin müşterilerinde staj yapma imkânı bulacaklar ve henüz mezun olmadan ERP tecrübesi kazanacaklar.

co-op program

IAS, Türkiye Bahçeşehir Üniversitesi CO-OP Program Partneri

IAS kendi danışmanları ile öğrencilere Bahçeşehir Üniversitesi’nde kredili dersler verecek ve sonrasında, öğrencileri kendi bünyesinde ve IAS müşterilerinde ERP Uygulamalarına dahil edecek. Bu sayede öğrenciler teorik olarak ERP’yi öğrendikleri gibi, iş akışlarını ve uygulama süreçlerini de IAS’nin kurumsal kaynak planlama yazılımı CANIAS ERP üzerinde gerçek uygulamalar ile öğrenme fırsatı bulacaklar. Bu eğitimin ardından başarılı olan ve sınav sonucunda sertifika alan öğrenciler kontenjan dâhilinde ya IAS bünyesinde ya da IAS’nin referansı ile IAS Müşterilerinde görevlendirilecekler. Böylece, CO-OP Programına dâhil olan öğrenciler, şirketlerin ERP projelerinde aktif görev alarak ERP Projesinin tüm süreçlerini de öğrenme fırsatı bulacaklar. Bu program, öğrencilerin mezun olduktan sonra, ERP konusundaki tecrübeleri nedeni ile bu konuda iş bulma imkânını da artırmış olacak. IAS hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen öğrenciler www.ias.com.tr adresinden faydalanabilirler.

Yurt dışında yaygın olarak uygulanan “Cooperative Education”dan esinlenilmiş bir model olan CO-OP eğitim modeli 20. Yüzyılın başlarında Amerika’da uygulanmaya başlandı. Türkiye’de ilk kez uygulanan bu eğitim modeli sayesinde öğrenciler mezun olmadan Türkiye’nin önde gelen firmalarında çalışma fırsatı buluyorlar.

CO-OP programı, CO-OP kodlu uygulamalı gelişim dersleri ve uygulamalı iş eğitiminden oluşuyor. Bir öğrencinin CO-OP programını tamamlaması için, uygulamalı gelişim derslerinden en az 1 tanesinde başarılı olması ve belirlenen sürelerde partner kuruluşta çalışması gerekiyor.

CO-OP projesi Bahçeşehir Üniversitesi 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırlandı. Proje kapsamında belirlenen dersleri seçen öğrenciler, ders bitiminde partner kurumlarla görüşerek asgari 30 işgünü yapabilecekleri gibi 3, 6, 9 aylık sürelerde de yapabiliyorlar. Öğrenciler bu süre içerisinde derslere devam etmiyor, ancak staj dönemi eğitim süresine ekleniyor.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin hayata geçirdiği bu eğitim modeli ile öğrenci kabul eden partner kurumlar arasında IAS’nin yanı sıra Beşiktaş Jimnastik Grubu, Bilim İlaç, Çalık Holding, Çilek Mobilya, Kuveyt Türk, Metro Group, Teknosa, Teknik Yapı, Vestel, IBM, Zarakol İletişim gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar yer alıyor.

IAS-Industrial Application Software, 1989′da Almanya’da kurulmuş ve 1994 yılında yazılım geliştirme ve AR-GE faaliyetlerine Türkiye’de de devam etmiştir. Almanya, Çin ve Dubai’de ofisleri bulunmaktadır. IAS, kurumsal kaynak planlama yazılımı CANIAS ERP’nin üreticisidir. CANIAS ERP, Almanya, Avusturya, Fransa başta olmak üzere Dünyada 19 ülke ve 11 dilde kullanılan kurumsal kaynak planlama yazılımıdır.