ERP HABER – Kurumsal ERP yazılımlarının global şirketlerinden olan IFS, bu yıl birincisi düzenlenen “IFS Innovation Awards” yarışmasında kazananı IFS WORLD CONFERENCE bünyesinde açıkladı. IFS’in gelişmesinde fikir paylaşımında bulunan herkesin fikirlerinin değerlendirildiği yarışmanın kazananı, “Innovation Club with Visitor Sourcing” projesiyle Martin Kvapilik oldu.

IFS Innovation Awards

Jürinin orijinallik, pratiklik,  uygulanabilirlik ve ölçülebilirlik kriterlerini projesinde buluşturan Kvapilik,–an innovation club with visitor sourcing-adlı projesi ile eski bir uygulama olan öneri kutusunun yenilikçi ve geliştirilebilir bir düzenlemesi olarak göze çarpıyor. Ancak Martin’in fikri herkese açık ve parasal ödülün baskın olduğu bir kutu yerine, belirli üyelerin katılımı ile bir inovasyon grubu kurarak, bu yaratıcı kişilerin, kendileri gibi yaratıcı kişilerle fikirlerini sosyal medya aracılığıyla yarıştırabileceği bir düzenleme olarak öne çıkıyor.

Jüri Martin’in projesini şu sözlerle değerlendirdi, “Martin’in fikri, değişik bakış açıları olan birçok kişinin dikkatini organizasyonumuzun inovasyon çalışmaları üzerine çekme potansiyeline sahip. Bu fikir, bireysel katılımı cesaretlendirip, kuruluşumuz içinde kalıcı bir yenileşme ortamının oluşmasına imkan sağlıyor. Birçok endüstride uygulanabilir geniş bir perspektife sahip, mevcut teknolojinin üzerine kurulu ve makul bir eforla fark edilebilir. ”

Juri, IFS CEO’su Alastair Sorbie, Araştırma Başkan Yardımcısı Joe Barkai, IDG Internetworld Baş Editörü Magnus Höji, IFS Amerika Başkan& CEO’su Cindy Jaudon,  IFS Labs Yöneticisi ve CTO’su Dan Matthews, Ar-Ge Başkanı Tomas Sald’den oluşuyor.

IFS CEO’su Alastair Sorbie sözlerine “Birinci IFS Innovation Award kazanını açıklamaktan mutluluk duyuyorum.” diyerek başladı. “Martin’in çözümü IFS’in yenilik felsefesiyle tamamen bağdaşıyor. Bizim düşüncemize göre konu inovasyona gelince –teknolojik veya işletme ile ilgili- sayısal veriler büyük bir önem taşır. IFS olarak Martin ile olan işbirliğimizi “IFS Labs” projesi çerçevesinde devam ettirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.  ”

Kazanan Martin Kvapilik ise “IFS Innovation Award’ı kazanmak büyük bir onur” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, “Çözümüm basit bir fikri temel almaktadır: işbirliği yeniliği doğurur. Doğrusunu söylemek gerekirse hazırladığım bu taslağın tamamlanmış bir ürün modeli haline dönüşmesini büyük bir heyecanla bekliyorum.”

Inovasyon grubunun üyeliği geçici bir üyelik olup, devamlı üyelik yaratıcı fikirler öne sürülerek ve diğer fikirlere yorumlarda bulunarak kazanılabiliyor. Üye olmayan kişiler yapılan önerilere erişebilecekler ve yenilikleri takip edebilecekler, bu uygulamayla üye olmayan kişiler üzerinde merak uyandırması ve gruba katılma isteğinin oluşturulması amaçlanıyor. Martin’in fikri, inovasyon kulübünü,  çalışanlara göre daha değişik bakış açılarına sahip birçok ziyaretçiyle zenginleştiriyor. Ziyaretçilerin akıllı telefonlarında bulunabilecek bir uygulamayla da bu kulübe katılabilmelerine imkan sağlanıyor.

Martin’in icadı 10.000 Euro ile ödüllendirilmesinin yanında, konferans biter bitmez başlayacak olan bir çalışma ile IFS Labs tarafından bir prototipe dönüştürülecek.