ERP HABER – Dünyanın en büyük danışmanlık firmalarından Ernst&Young, Türkiye Ofisi İnsan Kaynakları operasyonlarını Workcube ERP ile yönetmek üzere Workcube ile anlaştı.

Türkiye’nin ilk %100 WEB tabanlı kurumsal bilgi sistemi Workcube’ün işletmenin bütününü yönetmek üzere tasarlanmış Enterprise Business Portal Çözümü’nün bir parçası olan ve bağımsız olarak da alınıp kullanılabilen Workcube HR Çözümü, Ernst&Young’da kullanıma alınıyor.

Web tabanlı Workcube HR Çözümü ile Ernst&Young, İnsan Kaynakları yönetiminde bütünleşik ve online platformda iş yapma ve yönetme imkanına kavuşacak.

Workcube’ün öne çıkan özelliklerinden olan kullanıcı sınırsız lisanslama modeli ile firmaya sunulan IK çözümü sayesinde firma, yaklaşık 1000 çalışanın tamamının self servis işlemlerle insan kaynakları departmanıyla etkileşim kurmasını sağlayacak. Organizasyonel Planlama ile başlayacak IK e-Dönüşüm projesi kapsamında şirketin 1000 çalışanına ait tüm organizasyonel bağlantılar sistem üzerine tanımlanarak, çok katmanlı görsel organizasyon şemaları alınabilecek.
Ernest&Young, İnsan Kaynakları e-Dönüşüm projesinde hayata geçirilecek Workcube HR Çözümü içerisinde Kariyer Portal Yönetimi, Intranet, Organizasyon ve Rol Planlama, E-Profil, e-Hesap, İşe alım,  Bordro, Self servis uygulamaları, 360 derece Performans Yönetimi ve PDKS uygulamaları yer alıyor.
Ernst&Young, İnsan kaynakları e-dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla birlikte insan kaynaklarına ait tüm işlem ve verileri tek merkezden online olarak yönetebilir ve tüm operasyonlarını raporlayabilir hale gelecek.

Ernst&Young Workcube ERP İnsan kaynakları e-dönüşüm projesinde yer alan uygulamalar:

e-Profil
Workcube E-Profil yönetiminde çok detaylı çalışan bilgi ekranları sayesinde IK yöneticileri çalışanların; fotoğraflarından kimlik bilgilerine, eğitim bilgilerinden hobilerine,  ücret bilgisinden hedeflerine, ödüllerinden disiplin işlemlerine kadar çok sayıda bilgiye tek ekran üzerinden anında ve kolayca erişebilecekler.
İşe Alım
İşe alım uygulamalarını da Workcube üzerinden yönetecek olan firma, tüm çalışanlarına ait CV’leri detaylı şekilde arşivleyebilecek. Workcube’ün HR’ın içerisinde yer alan Kariyer Portal uygulaması ile firmalarına ait kurumsal Kariyer Portal sitelerini de oluşturabilecekler. HR çözümü ile entegre çalışan Kariyer Portal’de sistemde tanımladıkları tüm eleman ilanlarını yayınlayabilecekleri gibi, sistem üzerinden gelen CV’leri detaylı filtreleme yapısıyla niteliklerine göre tarayabilecekler.
Bordro Uygulamaları
Toplam 1000 çalışanı olan firma, Workcube Bordro uygulaması ile bu kişilerin maaş bordrolarını ve tüm resmi bildirimleri takip edilebilecek ve kullanıcı dostu ekranlar sayesinde çıktılarını alabilecek ve tüm bu işlemleri kolayca yönetebilecekler.
İntranet uygulamaları
Workcube’ün firmalara iletişim yönetiminde büyük kolaylık sağlayan Intranet uygulaması ile firma, kalite politikaları başta olmak üzere, makale, etkinlik vb. şirketin tüm kurumsal duyurularını sistem üzerinden yetki bazlı ilgili personeli ile paylaşabilecek. Yine Intranet Modülü’nde yer alan Forum uygulamasıyla, yöneticilerin veya çalışanların ayrı veya bir arada herhangi bir konu üzerine görüşlerini paylaşıp, tartışabilecekleri bir platform yaratılarak kurum içi iletişimin güçlendirilmesi sağlanacak.
Çalışanlar için self servis uygulamalar
Workcube HR Çözümünün çalışanlar için kurgulanan Self servis ekranları sayesinde tüm kullanıcılar, kendilerine atanan şifreler sayesinde sisteme erişerek izin, personel talebi, eğitim harcamaları, satın alma talep ve harcamaları, avans gibi taleplerini kendileri oluşturabilecekler.
360 Derece performans Yönetimi
Projede hayata geçecek diğer bir uygulama performans uygulaması.  Workcube Performans uygulamasıyla Ernst&Young, tüm çalışanlarının 360 derece performans yönetimini hedef ve yetkinlik bazlı oluşturacağı formlarla yönetebilecek.