ERP HABER – Gündemdeki ekonomik koşullara rağmen, 2008 yılını mali yapısını ve ekibini koruyarak kapatan Netsis, tüm dünyaya iş servisleri sunma vizyonuyla hazırladığı RedCode ürünü ile 2009’u fırsat yılına dönüştürmeyi hedefliyor. RedCode, KOBİ ’lerin tüm işlerini İnternet üzerinden gerçekleştirebilmelerinin yanı sıra yeni müşteriler ve fırsatlarla dolu e-iş ve e-ticaret dünyasının bir üyesi olmalarını sağlayacak.

Kurulduğu günden bu yana karlılığını sürdüren Netsis, 2008de yaşanan olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen istikrarını sürdürdü. Yeni ürünü RedCode’un ar-ge ve altyapı çalışmalarını tamamlayan Netsis, 2009 yılında RedCode ile iş modellerini İnternet’e taşıma yolunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek.

Firmalara iş süreçlerini İnternet üzerinden yönetmeye yönelik uygulamalar sunacak olan Netsis, 2009 yılının ilk aylarında RedCode’un müşteriye odaklanmayı ve satış gücünü arttırmayı hedefleyen Müşteri İlişkileri Yönetimi uygulamasını kullanıma açacak. Yine RedCode bünyesinde piyasaya çıkacak iş zekası uygulamaları ise firmaları rekabette bir adım öne geçirecek araçları kullanıcılarla buluşturacak. RedCode’un piyasaya çıkacak olan diğer uygulamaları, her ölçek ve sektörden firmanın dünyaya açılmalarını hızlandırıp, İnternet ekonomisinden pay almalarını, küresel tedarik zincirinin bir halkası olmalarını sağlayacak. Netsis’in Türkiye’de yine bir ilke imza attığı anlamsal web tabanlı elektronik pazaryeri nepazar.com 2009 yılında, başta KOBİ ‘ler olmak üzere İnternet ekonomisinden pay almak isteyen tüm kuruluşların kullanımına açılacak.

“Yenilikçi projelerle sinerji yaratacağız.”

Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu çalkantılı piyasa koşullarından en az zararla çıkmak için tüm Netsis ekosistemi ile bir arada çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Genel Müdür Murat Ihlamur, Netsis olarak tüm Türkiye’ye yayılmış sayıları bini aşan uzmanlarımız ve 400 iş ortağımız ile büyük bir aileyiz. 2008 yılında başlayan ve etkileri 2009’da da sürecek ekonomik çalkantılardan hasar almamak ve bir arada kalmayı sağlamak için yenilikçi projeler geliştiriyoruz. 2009′un herkes için kenetlenme yılı olması gerektiğine inanıyoruz. dedi.

Ihlamur, “Müşterilerimizin mevcut çözümlerimizi etkin kullanımı sayesinde işlerinde sağlayacakları iyileşmelerle, ekonomik koşullardan en hafif şekilde etkilenmeleri hatta belki de olumsuzlukları fırsata dönüştürmeleri mümkündür. Netsis’in kullanıcılarına sunduğu bu avantajlar için gerekli en doğru şekillerini anlatmak üzere 2009 yılında yoğun ziyaretler gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl sektörel çözümlere yönelik Netle Yazılım A.Ş. ile şehir ve turizm portalları Genport A.Ş. iştiraklerini kurarak yazılım gücünü faklı alanlara da yayan Netsis, 2009 yılında bu yatırımlarını güçlendirmeye devam edecek. 2008 yılında yurtdışı yatırımlarını yüzde 21 artışla kapatan Netsis, Azerbaycan, İran, Mısır ve Ukraynada toplam 65 müşteri edindi. Netsis 2009 yılında yurtdışı büyüme hedefini yüzde 25 olarak belirledi.