ERP HABER – Mustafa Nevzat İlaç’ta proje kapsamında depoda kullanılan robotlar ile yazılım sistemi arasında entegrasyon kurulmasıyla robotların tüm hareketleri eş zamanlı olarak sisteme yansıtılabiliyor.

Mustafa Nevzat İlaç firması, yönetim ve operasyonel süreçlerini yeniden tanımladığı kurumsal kaynak planlaması (ERP) projesinde canlı kullanıma geçti.

entegrasyon-robot-erp

Mustafa Nevzat İlaç’ın 1923 yılından bugüne uzanan gelişim çizgisi göz önünde bulundurularak “Sağlam adımlar” ismi verilen proje kapsamında muhasebe, satış, lojistik, finans ve stok süreçlerinde tasarruf, işlerlik ve denetim yetenekleri artırıldı.

Proje ERP projesi danışmanlık şirketi Elsys tarafından tasarlanıp uygulandı. SAP Depo Yönetimi modülü ile SAP robotik entegrasyonun gerçekleştirildiği proje, verilen komutu yerine getiren robotun yazılım sistemine bu işlemin teyidini aktarmasını ve bu şekilde bilgisayarlarla robotların iletişim kurmalarını sağlıyor. Böylelikle robotların yaptığı mal giriş çıkışı gibi tüm hareketler yazılım sisteminden izlenebiliyor.

Proje sayesinde şirket için öncelikli derecede önem taşıyan güvenli stok seviyesinin korunabilmesinin yanı sıra maliyetler anlık ve detaylı olarak takip edilebilecek. Böylelikle kârlılık analizleri daha güvenilir şekilde gerçekleşecek.