ERP HABER – SAP, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinden gelen yoğun taleplere yanıt olarak SAP HANA Enterprise Cloud hizmetini kullanıma sundu. Söz konusu bulut tabanlı çözüm, şirketlerin yeni nesil bellek-içi platform SAP HANA’dan hemen yararlanmaya başlamaları için yeni bir dağıtım seçeneği sunmak hedefiyle tasarlanmış bulunuyor.

Öte yandan, kritik önem taşıyan SAP ERP, SAP CRM, SAP NetWeaver Business Warehouse’ı ve SAP HANA ile çalışan yeni ve benzersiz uygulamaları, elastik petabayt ölçekli yönetimli bulut hizmeti olarak kullanmak mümkün hale gelmiş bulunuyor. SAP, şirketlerin daha düşük toplam sahip olma maliyetiyle birlikte daha hızlı değer elde etmesini ve dünyanın en büyük kurumsal yazılım tedarikçisinin sunduğu esnek ve güvenilir çözümlerinden daha geniş ölçekte faydalanabilmesini hedefliyor.

Bu yıl duyurulan ve SAP HANA ile çalışan SAP Business Suite uygulamaları, büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı. Dünyanın dört bir yanındaki yöneticiler, şirketlerini gerçek zamanlı olarak yönetmenin değerini kavramış bulunuyor. Son yıllarda birçoğu zaten bulut teknolojisinin sunduğu avantajları hızla keşfetmiş bulunuyordu. Bugün SAP, bulut teknolojisinin avantajlarını, yenilikçi ve yüksek performanslı SAP HANA ile basit ve güçlü bir modelde bir araya getiriyor.

SAP HANA Enterprise Cloud

Florida Crystals’ın CIO’su Don Whittington “SAP HANA Enterprise Cloud üzerinde canlı olarak SAP ERP ve SAP NetWeaver BW powered by SAP HANA kullanan ilk pilot müşteri olmak bize büyük heyecan veriyor. Agresif küresel büyüme stratejimizin bir parçası olarak, SAP HANA ile çalışan ve hayati öneme sahip SAP uygulamalarını, olabildiğince hızlı bir şekilde ve hiçbir ödün vermeden buluta taşımak bizim için son derece önemliydi. SAP’yi en az Excel kadar hızlı kullanabilmek gibi bir hedefim vardı ve bugün, sadece iki ay içerisinde uygulama migrasyonunu ve bulut kurulumunu tamamlamış olduğumuzu söylemekten memnuniyet duyuyorum. Maliyet merkezi raporlamalarımda SAP HANA’nın inanılmaz performansına bizzat şahit oldum. İş dünyamız da SAP ile yaşayacağı bu kesintisiz inovasyon ve dönüşümü heyecanla bekliyor kesintisiz yenilikçilik ve dönüşüm bekliyor” dedi.

SAP AG Teknoloji ve İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Vishal Sikka “SAP HANA Enterprise Cloud ile HANA’yı ilk kez piyasaya sürdüğümüzde gözlemlediğimiz temel bir müşteri ihtiyacını hedefledik. Müşterilerimiz, SAP HANA’nın sunmuş olduğu değerden faydalanırken, önlerinde çok daha fazla seçeneğin olmasını istiyorlar. SAP HANA Enterprise Cloud ile HANA’yı anında değer yaratan ve hiçbir ödün verilmesini gerektirmeyen bir ölçekte sunmaktayız. Müşteri deneyimlerini yalınlaştırıyor ve müşterilerimize SAP HANA’yı kullanmaları için sunduğumuz seçenekleri genişletiyoruz. Şimdi de HANA’yı şirketlerin hayati önem taşıyan uygulamaları için muazzam bir ölçeğe taşıyor ve bunu hiçbir aksama olmadan bulut vasıtası ile gerçekleştiriyoruz” dedi.

Open + Us Ekosistem Stratejisi

SAP, SAP HANA Enterprise Cloud’u iş ortakları ile birlikte “open + us” stratejisi kapsamında sunmayı planlıyor. Bu açık ekosistem stratejisini, SAP HANA Enterprise Cloud’un yeteneklerini kendi veri merkezlerinden ya da dünyadaki pek çok SAP veri merkezinden sunabilecek yönetimli servis sağlayıcılarıyla uyarlamayı amaçlıyor. SAP HANA Enterprise Cloud’un SAP PartnerEdge programı kapsamındaki girişimine ilişkin detaylar iş ortaklarıyla İş Ortakları Zirvesi’nde paylaşılırken, müşterilerle ise 14-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında Orlando, Florida’da düzenlenecek olan SAPPHIRE NOW’da paylaşılacak.

Intel’in Veri Merkezleri ve Bağlı Sistemler Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Diane Bryant “SAP ve Intel’in, bulutu kullananlar da dahil olmak üzere tüm sunucu müşterilerine güçlü bir bellek-içi platform olan SAP HANA’yı sunma yönünde paylaştığı ortak bir vizyon ve inovasyon geçmişi bulunuyor. Sonuç olarak, Intel Xeon İşlemci E7 ailesi üzerinde çalışan SAP HANA Enterprise Cloud, tüm müşterilerimize, SAP HANA ile çalışan ve hayati önem arz eden çözümleri bulutun sunduğu kolaylıklarla birlikte kullanma imkanı getirmektedir. SAP HANA Enterprise Cloud, müşterilerimizi ölçek, güvenlik ve güvenilirlik anlamında bir sonraki aşamaya taşırken, SAP ile gerçekleştireceğimiz yeni işbirliğini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.