ERP HABER – Workcube ERP QR Code Uygulaması .

Elektronik ortamda hazırlanan bilginin, mobil cihazlar tarafından okutularak web site, ürün, video ya da diğer uygulamalara yönlendirilmesini sağlayan iki boyutlu barkod QR Code uygulaması ERP içerisine entegre edilerek, aktif hale getirildi.

Workcube ERP çözümü içerisinde yer alan zengin iş uygulamalarına ilave olarak geliştirilen QR Kod fonksiyonu, Workcube müşterilerine daha az hata ve daha çok bilgiyle barkod oluşturma imkanı sunuyor. Binlerce karakterin depolanarak bilgiye dönüştürülmesini sağlayan QR Kod uygulaması sayesinde firmalar, akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte istedikleri bilgiyi iş ortaklarından müşterilerine sahip olduğu tüm networke anında ulaştırabiliyor.

QR Kod barkodu diğer barkod tiplerinden ayıran en belirgin özelliğinin taşıyabildiği verinin fazlalığı ve hatayı ihmal edebilmesi olduğunu söyleyen Workcube Ürün Geliştirim Direktörü Yunus Özay, “ERP sistemlerinde yaygın olmayan, her geçen gün popülerlik kazanan QR Kod uygulamasını ERP Çözümümüze entegre ederek ürünümüzü zenginleştirmeye devam ediyoruz. QR Kod ilk bakışta sıradan bir barkod yazılımı gibi görünse de, arka planda getirdikleri ile diğer barkod yazılımlarından çok daha farklı özelliklere sahip. Herşeyden önce diğer kodlardan farklı olarak QR Kod ile oluşturulan bir barkod 7000′e yakın sayısal, 4000′e yakın sayısal olmayan karakter taşıyabiliyor. Bunun yanı sıra Unicode olarak tanımlanan her dilin kendine özgü Türkçe’de Ş,Ğ,İ,ı,ğ,ş gibi karakterlerini de içerebiliyor. Uygulamanın barındırdığı diğer bir özellik ise barkodlarda oluşabilecek %30′a yakın hatayı görmezden gelmesi. Çabuk tepki anlamına gelen ve günlük hayatımızın bir parçası olmaya aday QR Kod uygulamasını entegre ettiğimiz ERP içerisindeki özel sayfalarla kullanıcılar firma, marka veya ürünlerine ait birden fazla sayıda ve farklı amaca hizmet eden barkod oluşturabiliyor, bu barkodlar üzerinden istedikleri bilginin görüntülenmesini sağlayabiliyorlar” dedi.

Workcube ERP QR Code Uygulaması

Akıllı telefonların desteklediği QR Code okuyucu yazılımlarıyla görüntülenebilen QR Kodlar ürünlerden müze/etkinlik biletlerine, kitaptan sinema afişlerine, sokak tabelalarından hava yollarındaki boarding pass kartlara, tişörtten ürün/kampanya reklam mecralarına kadar akla gelebilecek daha pek çok alana uygulanabiliyor.

Kullanım alanında sınır tanımayan QR Code uygulaması entegrasyonu ile Workcube, kullanıcılarına sistem içerisindeki barkod oluşturma sayfaları üzerinden istedikleri bir alan için QR Code hazırlayabilmelerini sağlıyor. ERP içerisindeki bu uygulama sayesinde oluşturdukları QR kodlarla kullanıcılar web sitelerine ve facebook sayfalarına yönlendirme yapabiliyor, ürünlerini tanıtabiliyor, sesli arama yapabiliyor, e-posta ve SMS gönderebiliyor, coğrafi konum bilgisi yaratabiliyorlar.