ERP HABER – Türkiye’nin ilk Web tabanlı iş yazılımları üreticisi Workcube ERP3  11.1 sürümünü 30 Kasım Çarşamba günü, Esentepe Point Hotel’de düzenlenen özel bir toplantı ile tanıttı. Yeni sürüm, ERP3 kavramı etrafında geleceğin işletmelerini daha dışa dönük, daha proaktif ve daha performanslı hale getiriyor.

ERP3 İşletmelerin kurumsal bilgi tabanını internet çağının yeni gerçeklerine göre genişletiyor!

Workcube iş ortakları, müşterileri ve basının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, son yıllarda çok hızlı gelişen sosyal ağlar; işletmeler ile hedef kitleleri arasında ilişki kurabilecekleri yepyeni ortamlar oluşturduğunu ifade eden Workcube Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Turhan; “bugün giderek karmaşıklaşan ve artan bir rekabet ortamındayız. Kurumlar kendi iç işleyişlerini ERP ile yürütmeye çalışırken ERP’ye eklemlenecek bir çok uygulamaya ihtiyaçları var. Müşteri İlişkileri Uygulamaları, Proje Yönetimi, Intranet, B2B ve B2C gibi ek yazılımları işletmeler ERP ile bütünleştirmeye çalışıyor. Workcube tüm bu ihtiyaçları tek bir platformda sunduğu için şimdiye kadar anlatılan ERP 2 konseptinin ötesinde bir platformdu. ERP 3 konsepti işletmelerin başta sosyal ağlarla bütünleşmesi olmak üzere dışa dönük ve daha rekabetçi olabilmelerine yardım eden araçlar ve yaklaşımlar sunuyor, biz de Workcube olarak internet çağının yeni gerçeklerine uygun yepyeni bir sürüm hazırladık” dedi.

Versiyon 11.1‘de öne çıkan yenilikleri anlatan, en önemli yeniliğin ERP’nin içine sosyal medya araçlarının entegre edilmesi olduğunu belirten Workcube Genel Müdür Yardımcısı Emre Bircan, “Facebook, Twitter v.b. sosyal medya araçlarındaki marka veya ürünlere ait sayfalara ERP’den çıkmadan doğrudan mesaj, fotoğraf ve video atabiliyor. Ya da sosyal medyada şirketinizden veya markanızdan herhangi biri bahsettiği anda sistem otomatik olarak bunu raporlayabilir. Google maps entegrasyonu ile müşteri, bayi ve tedarikçi ve çalışanlar izlenebiliyor. Workcube 11.1 içine doğrudan entegre edilmiş Outlook’un tüm özelliklerine sahip CubeMail ile bilgi kayıplarının engellenmesi amaçlanıyor” dedi.

Toplantının son bölümünde Versiyon 11.1’in teknolojik yeniliklerini anlatan Workcube Ürün Geliştirim Direktörü Yunus Özay ise, Workcube’un yeni versiyonunda performans artırıcı yeniliklerin büyük bir yer tuttuğunu, yapılan pek çok özel uygulama ve geliştirimlerle sistem performansının 2-3 kat arttırıldığını söyledi. Web tabanlı bir sistem olarak güvenlik konusunun da Workcube kullanıcıları için en kritik konulardan biri olduğunun altını çizen Yunus Özay teknolojik gelişmelere paralel olarak yeni versiyonda hayata geçirilen özel güvenlik uygulamalarını dinleyiciler ile paylaştı. Tüm dünyada geliştirimcilerin sürekli büyüyen verileri işlemek için daha yüksek işlem hızlarına odaklandığını, güvenliğin daha da önem kazandığını ve en önemlisi artık tüm uygulamaların bulut üzerine taşınacağını söyleyen Özay, Workcube olarak bu olguları dikkate alarak 11.1 versiyonunu hazırladıklarını, yeni sürümlerin geliştirimlerinin de devam ettiğini belirtti.