ERP HABER – Yakın zamanda Ukrayna’daki ilk projesine başlamaya hazırlanan Workcube, Umman ve Pakistan merkezli J. Brothers ve Yemen’in önemli IT şirketlerinden Y-Tech ile distribütörlük anlaşması imzaladı.

6 aydır sürdürülen işbirliği müzakerelerinin sonunda imzalanan anlaşma kapsamında 2011′in son çeyreğinden itibaren Pakistan pazarında Workcube Exclusive distribütörü olarak faaliyet gösterecek J.Brothers, ERP, İnsan Kaynakları gibi iş yazılımları geliştirme, satış ve projelendirme konusunda Amerika ve Pakistan’da eğitim ve deneyim sahibi güçlü bir ekibe sahip danışmanlık şirketi.

Workcube Y-Tech ile distribütörlük anlaşması imzaladı

Pakistan pazarındaki faaliyetlerinin Workcube’u Körfez Birliği Ülkeleri’nde daha iyi pazarlayabilmek için önemli bir altyapı oluşturacağını belirten J. Brothers Genel Müdürü Muhammad Faisal Janjua “2013 yılından itibaren Umman’daki ofis üzerinden gelişmiş pazarlar olan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar’ın içinde yer aldığı tüm Körfez Birliği Ülkeleri’ne ulaşmayı hedefliyoruz. Pakistan’da IT konusunda yetişmiş iş gücü çok fazla. Bu bağlamda Workcube satışında, projesinde ve desteklenmesinde görev alacak ekiplerimizi hızla genişleterek bu coğrafyada büyük işler yapacağımızdan eminim” dedi.

Türkiye’nin son dönemde Arap Yarımadası, yakın ve uzak doğu Asya’daki etkinliği ile doğru orantılı olarak, bu bölgelerden pek çok işbirliği talebi ile karşılaşıyoruz diyen Özlem Açıkel Turhan, “Pakistan iş ortağımız J.Brothers gibi Yemen’de bu konuda bize taleple gelen Y-Tech de ülkenin önemli ve büyük gruplarından birine mensup deneyimli bir IT şirketi.  Workcube’ün arayüzünün Arapça’ya çevirilmesi ve Workcube’un Arap Ülkeleri’ne uyumlandırılması çalışmalarını Yemen ve Pakistan iş ortaklarımız ile başlatmış durumdayız. Bu pazarlar bizim de özel ilgi alanımız içerisinde. J. Brothers işbirliği ile Pakistan ve akabinde tüm GCC ülkelerine ve Y-Tech üzerinden Körfez Birliği’nde yer almayan Yemen’e de ulaşarak Arap Yarımadası’nda girmediğimiz ülke bırakmamayı hedefliyoruz” dedi.

Workcube’un Pakistan pazarına  İngilizce Versiyon ile sunulacağını belirten Workcube İş Ortakları Yönetmeni Tuğba Bilgin ise Pakistan’daki ilk pilot implementasyon projesinin önümüzdeki aylarda başlayacağını söyledi.

Workcube ERP’nin Ukraynaca ve Rusça Versiyonları da Tamamlandı

Almanca, İngilizce, Arapça versiyonlarından sonra Rusça ve Ukraynaca ile başta Ukrayna olmak üzere Azerbaycan ve Rusya pazarlarına uyumlandırılma faaliyetleri kapsamında arayüz çevirisi tamamlanan Workcube’un Ukrayna’daki ilk pilot projesinin 2012′de başlayacağını belirten Workcube İş Ortakları Yönetmeni Tuğba Bilgin “Rusya ve Rusça konuşulan pazarlar sürekli büyüyen pazarlar. Özellikle ERP sektörünün bu bölgelerde gelecekte hızla büyüyeceği biliniyor. Biz de Workcube olarak başta Ukrayna olmak üzere Azerbaycan ve Rusya’da iş ortaklarımız aracılığıyla yer almak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bunun ilk aşaması olan arayüz çevirisi tamamlandı. 2012 başında devreye alınacak ilk proje özellikle muhasebe, brodro v.b. konularda pazara uygun olarak ürünümüzün lokalleşmesine önemli katkı sağlayacak” dedi.

Shares: