ERP HABER – Canias ERP CAD Entegrasyonu. Mekanik imalat yapan işletmelerin yoğun şekilde kullandığı Bilgisayar Destekli 3 boyutlu tasarım çözümleri ile oluşturulan tasarım verileri artık CANIAS ERP ile entegre.  Bu entegrasyon uygulaması; Stok kartları (malzeme ana kayıtları), Reçeteler (ürün ağaçları) ve operasyon (rota) bilgilerinin hızlı ve doğru şekilde CANIAS ERP’ye aktarılması için, mevcut yöntemlere ek olarak, yeni ve tam entegre bir çözüm olarak geliştirildi.

CANIAS ERP CAD Entegrasyonu ile kullanıcılar;

  • Uzun süren tasarım süreçlerinden sonra planlama sürecinde zaman kazanacak, Tasarım dokümanları üzerinden alınan eksik, hatalı veriler yüzünden yaşanan teslimat problemlerini minimize ederek, zaman, para ve müşteri kayıplarını azaltacak, Manuel yapılan stok kart ve reçete yönetiminde sıklıkla karşılaşılan mükerrer kart açma vb. sorunlardan kurtulacak.
  • MRP (malzeme ihtiyaç planlaması) uygulamalarının etkinliğini artıracak. MRP’nin oluşturduğu üretim planlarında hatalı parça üretimi sorununu ortadan kaldıracak.
  • Mühendislik ürün ağacı ile üretim-planlama ürün ağacı eşlenmiş olacak. Ve herhangi bir birimde yapılan değişiklik ilgili diğer birimleri de tetikleyecek.
  • ERP Doküman Yönetim sistemi entegrasyonu sayesinde talep ve tasarım arasında köprü oluşturularak talep edilenin mevcut tasarımlarla eşleşmesi sağlanacak. Aynı tasarım tekrar tekrar yapılmak zorunda kalınmayacak.
  • CANIAS ERP – CAD entegrasyonu; tasarım kurallarına uygun şekilde tasarlanmış bir assembly (montaj) dosyası üzerinden ürün ağacı seviye kısıtlaması olmadan (küçük bir parçadan, devasa bir tesis çizimine kadar) yapılabilmektedir.
  • CANIAS ERP – CAD Entegrasyon uygulamasının en büyük artısı, veri akışının çift yönlü olmasıdır. Bu şekilde tasarımcılar, daha önceden CANIAS ERP üzerinde tanımlanmış, malzeme ana kayıtları, iş merkezleri, ürün ağacı tipleri, rota tipleri, birimler gibi ihtiyaç duyabilecekleri tüm verileri aynı havuzdan kullanabilmektedirler.
  • CANIAS ERP -CAD Entegrasyon uygulaması ile tasarımcılar, doğru veriyi bir kez seçerek daha az zaman ve iş gücü ile CANIAS ERP’ye verileri aktarabilirler. Oluşturulan uygulamada, bir kez aktarılan malzeme ana kaydı, ürün ağacı veya rota bilgisi, bir sonraki tasarımda otomatik olarak kullanıcının karşısına gelerek tasarımcının işini kolaylaştırır.