ERP HABER – DİA HOLDİNG Projelerini IFS ERP ile Yönetecek . 2006 yılında IC Yatırım Holding ve Intersun Holding işbirliği ile kurulan DIA Holding proje yönetimi dahil tüm süreçlerini tek bir sistemde toplayabileceği kurumsal kaynak planlama yazılımı seçim sürecinde IFS ERP’yi tercih etti. IFS ERP Projesinin ilk fazı, DIA Holding’in Türkiye’de kurulan ve şu anda Bilkent Sağlık Kampusunun yapımını üstlenen firması DIA Altyapı yatırımları ve İnşaat A.Ş de başlayacak.

Kurumsal Kaynak Planlama yazılımı sektörünün güçlü markalarından olan IFS, 1995 yılından bu yana Türkiye’nin dünyaya açılan rekabetçi firmaları ile çalışmalarını sürdürüyor. IFS’in şu anda aralarında KVK, Sinpaş, Durmazlar, Aytaç, Hakan Plastik, Seranit gibi birçok farklı endüstriden 150’ye yakın firmada uygulaması bulunuyor. Standart üretim endüstrilerinin yanı sıra proje tabanlı endüstrilerde de başarılı uygulama örnekleri ile bu alanda sektör lideri olan IFS’in DİA Holding projesi de bu başarıyı kanıtlar nitelikte.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Antalya Havalimanı, St Petersburg Havalimanı, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı ve Çeşme Marina gibi büyük projelerin mimarı IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding ve Dubai’nin en büyük üretim ve yatırım gruplarından olan İntersun Holding’in ortak iştiraki olan ve Capital’in yapığı araştırmada Türkiye’nin yurtdışındaki 50 en büyük firması arasında ilk 10 da yer alan DİA Holding’in İş Geliştirme Direktörü Kubilay Mete Bastırmacı, IFS ERP Seçimleri ve yaşadıkları süreç hakkında şunları söyledi.

Neden IFS ERP?

“DİA Holding olarak uzun süredir Azerbaycan’da anıtsal özellikte yapılar inşa ettik ve ediyoruz; yurt dışında sürdürdüğümüz faaliyetlerimizi artık Türkiye’ye de taşıdık ve yakında komşu coğrafyalara da yaymayı planlıyoruz. Şirketimizin geldiği bu noktada, hem lokasyon olarak çok farklı noktalarda çalışıyoruz, hem de brimlerimizin bilgi alışverişleri, Proje yönetimlerinin anlık bilgi ihtiyacı ve Yönetim raporlamalarımızn dinamizm gereği çok arttı. Bu ihtiyaç analizimiz doğrultusunda, tüm sistemimizi yönetebileceğimiz tek bir yazılım arayışına girdik. Bu arayışımızda en temel ölçütümüz, satın alacağımız yazılımın proje tabanlı çalışılan inşaat endüstrisinin özelliklerine uygun olmasıydı, çünkü biz ERP yazılımıyla projelerimizi bütün adımlarında ve a’dan z’ye yönetebilmek istiyoruz. Bu doğrultuda IFS’le yaptığımız görüşmelerdeki esnek yaklaşımlar ve sektörümüzün doğasına uygun öneri ve anlayışlar ile mevcut proje bazlı endüstri referansları ve uluslar arası proje yönetim metodolojileri prensiplerini yazılım içine uyarlanmış görmemiz, IFS’i tercih etmemizde önemli rol oynadı.”

Azerbaycan’ın ebedi alevlerini sembolize eden ve 3 yüksek kuleden oluşan Alev Kuleleri Projesi’ni, dünyanın tanınmış mimarlarından Zaha Hadid tarafından tasarlanan ve benzersiz bir tasarıma sahip Haydar Aliyev Kültür Merkezi’ni ve Azerbaycan’ın ilk kayak merkezi projesi olan Shahdag Turistik Tesisi’nin inşaatını gerçekleştiren DİA Holding, Azerbaycan’da kısa sürede aralarında ikametgahlar ve çalışma ofisleri, lüks villalar ve rezidanslar olan pek çok projeyi tamamladı. Dubai, İstanbul ve Bakü’de toplam 3 ana ofisi bulunan kurum, Azerbeycan’ın ardından Türkiye’de de önemli projeler üstlenecek. DİA Holding gerçekleştireceği bu projelerin proje yönetimi dahil tüm süreçlerini entegre bir yapı ile IFS ERP ile yönetilecek. 3 faz olarak planlanan IFS ERP projesinde ilk fazın 4 Haziran itibari ile başlaması planlanıyor.

Bu anlaşma ile Sinpaş, Özaltın, Makyol, Azerinşaat, Ofton, İnanlar İnşaat gibi sektörün büyük markalarının tercihi olan IFS ERP, DİA Holding ile müşteri portföyünü daha da güçlendirmiş oluyor.