ERP HABER – Elegan Yapı, yaptığı titiz ve uzun süren araştırmalar sonucu hem merkez ofisinin hem de şantiyelerinin ihtiyaçlarına cevap veren ERP çözümü olarak Workcube E-Business platformunu tercih etti.

Değişik iklimlerdeki yaşam ve mekan ihtiyaçları için, mühendislik ve tasarım uygulamalarının en modern ve en çağdaş teknoloji, sistem, alet, araç ve gereçlerini kullanarak insanların severek kullanacakları lüks mekanlar yaratmak misyonu ile hizmet üreten Elegan Yapı, tüm iş süreçlerini Workcube ERP ile yönetme kararı aldı. Elegan Yapı, ERP seçim aşamasında birçok çözümü inceledi. Yaklaşık 7 ay süren seçim sürecinde birçok yazılım firması ile çok sayıda görüşme gerçekleştirildi. % 100 Web tabanlı ve bütünleşik yapısı ile iş süreçlerini uçtan uca yönetebilmelerini sağlayan Workcube E-Business Platformunun en doğru çözüm olduğuna karar kılındı.

Elegan Yapı Bilgi İşlem Müdürü Erdal Coşkun şunları dile getirdi; ERP seçim sürecinde Elegan Yapı’nın iş süreçlerini analiz ederek kullanacağımız ERP çözümünde olması gereken birçok özellik belirledik. Bunlardan en önemli 4 kriter şuydu; İş süreçlerine bütünleşik yaklaşım, Proje bazlı operasyon yönetimi, Web tabanlı teknoloji ve esneklik. Birçok ERP çözümünde hoşumuza giden ve öne çıkan özellikler vardı. Bazıları satın alma departmanı tarafından, bazıları muhasebe tarafından, bazıları da şantiye ekibi tarafından çok beğeniliyordu. Ancak, bizim gibi proje bazlı iş yapan bir firmanın proje bazlı operasyonlarını tek bir platformda yönetmekten başka bir çözümü yoktu. Yapmış olduğumuz bu titiz seçim sürecinde, tüm ihtiyaçlarımızı tek bir platformda karşılayan Workcube E-Business çözümünü tercih ettik. Workcube’ün iş süreçlerine bütüncül yaklaşımı, proje altında yapılan tüm operasyonların takip edilerek bütçelendirme, maliyetlendirme v.b. raporların hızlı erişilebilir olması bizi Workcube’ü tercih etmeye yöneltti.

Diğer taraftan, % 100 web tabanlı yapısı ile terminallere herhangi bir kurulum yapmadan internet tarayıcı üzerinden çalışıyor olması Workcube’ü tercih etmemizde en büyük etkendi. Ağırlıklı olarak yurt dışında projeler yapan bir firma olan Elegan Yapı için, şantiyelerin sistemimize rahat erişimi bizim için büyük önem taşıyordu.

Elegan Yapı Workcube e-Dönüşüm projesinde, Workcube’ün proje bazlı iş yapan firmalara özel olarak geliştirmiş olduğu ERP, PMS, CRM, HR, Intranet, PAM, CMS, İletişim gibi gruplandırılmış iş fonksiyonları hayata geçirilecek. Elegan Yapı, Workcube’ün Organizasyonel ve Rol Planlama, Çalışan Bilgi Yönetimi, Bordrolama/e-Hesap, Üye Yönetimi (Müşteri, Tedarikçi, Taşeron v.d.), Finansal işlemler (Faturalama, Kasa, Banka, Çek/Senet, Masraf Yönetimi v.d.), Fiziki Varlıklar (Binalar, Araçlar, IT Varlıkları v.d.), Ürün, Stok ve Depo Yönetimi, İş Akış ve Süreç Yönetimi, Bütçe Altında Operasyon, Proje Altında Operasyon (Aktivite Planlama, Görevlendirme, Gant, Malzeme ve İşçilik Planlama, Maliyetlendirme, Bütçelendirme, Finansal işlemler v.d.), Intranet (Satın Alma Talebi, Harcama Talebi, İzin Talebi v.d.), Satın Alma Yönetimi, Muhasebe, Analiz ve Raporlama gibi temel ERP, PMS, PAM modüllerini hayata geçiriyor olacak.

Elegan Yapı, Projeleri ile birlikte Workcube’ün CRM fonksiyonlarından Potansiyel müşteri veritabanı oluşturma, aktivite ve etkileşim takibi, satış fırsat yönetimi ve tekliflendirme gibi süreçleri de Workcube üzerinde yönetiyor olacak. Ayrıca Workcube’ün Ajanda Yönetimi, İçerik-Literatür (Kurumsal Kütüphane), Dijital Arşiv (Doküman Yönetimi) gibi ek modüllerini de devreye almak isteyen Elegan Yapı, özellikle şantiyelerle iletişim için Workcube’ün Online mesajlaşma, video konferans gibi özelliklerini de kullanacak.

Tüm iş süreçlerini tek bir platform üzerinde yönetebileceği Workcube e-dönüşüm projesi ile Elegan Yapı’da; Güncel Bilgiye Hızlı Erişim İle İşletme Hızı Artacak, Şantiyeler Merkezden Kontrol Edilecek, Çalışan Verimliliği ve Departmanlar Arası Koordinasyon Artacak, Büyüyen Organizasyon Kontrol Altına Alınacak.

Elegan Yapı Hakkında
Elegan Yapı 2000 yılında hizmet hayatına başlamış ve kısa bir sürede kalitesi ve özgünlüğü ile ilgi çekmiştir. Elegan Yapı, uzman kadrosu, hızlı, özverili ve müşteri ihtiyaçlarına uygun çözüm yaratan çalışmalarıyla proje, inşaat, dekorasyon, ahşap imalatı, organizasyon ve kontrollük gibi geniş bir yelpazede faaliyetlerini sürdürürken,özellikle; Oteller, Restoranlar, Malikâneler, Özel Ofisler konularında sayısız başarılı proje ve uygulamaya imza atmış, ürettiği büyük, küçük tüm “elegan” projeleriyle, hizmet verdiği sektörün lideri haline gelmiştir. Elegan Yapı, bugün kalite anlayışındaki üstünlük, doğru hizmet ve satış politikası sayesinde yurt içi ve yurt dışında elegan hizmetleri ile ve tecrübeli kadrosu ile en üstün hizmeti vermektedir. www.eleganyapi.com.tr

Workcube Hakkında
%100 Web Teknolojisine Sahip En Kapsamlı Kurumsal Bilgi Sistemi
Workcube E-İş Sistemleri A.Ş. tarafından geliştirilen Workcube, tüm bilgi, kaynak ve iş süreçlerini tek bir merkezden, gerçek zamanlı, self-servis takip edilebilir hale getirir. Workcube tüm ERP, CRM, SCM (Tedarik Zinciri Yönetimi), İnsan Kaynakları Yönetimi, Proje yönetimi, Kurumsal Performans Yönetimi, Eğitim yönetimi fonksiyonlarını ve iletişim araçlarını kapsayan fonksiyonelliğe ve modülerliğe sahiptir.