Kurumsal Kaynak Planlama yazılımı CANIAS ERP nin üreticisi IAS de 2004 yılından bu yana Danışmanlık Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Behiç Ferhatoğlu, Ağustos ayı itibariyle genel müdürlük görevine getirildi. Behiç Ferhatoğlu, yeni görevindeki hedeflerini ve gelecek ile ilgili görüşlerini bizimle paylaştı.
Türkiye ve bölgedeki çevre ülkelerde büyüme hedefiyle göreve başladıklarını ifade eden IAS Türkiye Genel Müdürü Behiç Ferhatoğlu, 1989 yılında kurulan ve bugün 16 ülkede 7 farklı dilde kurumsal kaynak planlama ürünü CANIAS ERP ile dünyanın önde gelen ERP üreticileri arasında yer alan IAS, teknolojik altyapısı ve öncü vizyonu ile 19 yıldır tecrübesini paylaşıyor. Bu bilgi birikimimiz ve kurumsal çözümlerimiz ile ülkemiz sanayisinde önemli başarılara imza attık. Profesyonel ve dinamik kadromuz ve hızlı büyüme eğilimimiz ile ilerlemeye, müşterilerimizin verimlilikleri artırmaya devam edeceğiz dedi.

IAS

2009 büyüme hedefi yüzde 50

IAS olarak Türkiye ve yurtdışında yüzde 30-40 civarında büyüme gösteren bir şirket olduklarını da ifade eden Ferhatoğlu, Biz bu hedeflerimizi sürdürmek istiyoruz. Ancak 2009 itibariyle büyüme hedefimizi yüzde 50 ye çıkartmayı planlıyoruz. Şu an Türkiye de pazar payımız yüzde 7 civarında. İlk etapta bu payı yüzde 20 ye çıkartmak istiyoruz. Kadromuz yaklaşık 100 kişiden oluşuyor ve bunların yarısı Ar-Ge yapıyor. IAS içi ve dışı danışman kadromuz ise şu an için 30 kişi ama biz bu rakamı da 90 a çıkartmayı planlıyoruz şeklinde görüş belirtti.
Gelecek iki yılda Rusya, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri nde iş ortakları aracılığıyla müşteri edinmek istediklerini kaydeden Ferhatoğlu, 2001 yılından bu yana hem ülkemizde hem de yurtdışında müşteri sayısı olarak agresif bir büyüme sağladık. Önümüzdeki yıllarda da bahsettiğim ülkelerdeki yerel iş ortaklarımız ile müşteri kazanmak ve o pazarlarda bilinirliğimizi ve pazar payımızı artırmak. Ortadoğu da ise iş ortaklarıyla değil Dubai ofisimiz üzerinden hareket etmeye devam edeceğiz. Çin de ise kendi ofisimiz ve elemanlarımızla ilerlemeye devam edeceğiz. Ancak Çin de yakında duyuracağımız çok büyük bir yerel şirketle anlaşma yaptık. Önümüzdeki dönem sadece Çin den 20 milyon avroluk lisans satışı bekliyoruz. Kısacası Almanya merkezli yönetilen Avrupa ülkeleri dışında desteği sağlayan merkez Türkiye olacak ve çağrı merkezimiz de ülkemizde yer alacak şeklinde konuştu.

Behiç Ferhatoğlu kimdir?

2001 yılında İTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olan Behiç Ferhatoğlu, 2002 yılında IAS de çalışmaya başladı. Henüz 30 yaşında olan Ferhatoğlu, bir süre ERP sistem danışmanlığı yaptıktan sonra, 2004 yılı Eylül ayında IAS Danışmanlık Bölüm Başkanlığı görevine getirildi. Behiç Ferhatoğlu, Ağustos 2008 itibariyle IAS Türkiye Genel Müdürü olarak çalışmalarına devam edecek.