ERP HABER – Kıbrıs’ın Satış&Dağıtım devi Kaner Grubu SAP projesi, MBIS danışmanlığında, 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak devreye alındı. Farklı birçok sistemle entegrasyonun yapıldığı proje, gümrük süreçleri ve yerel mevzuat uyumlulukları gibi zorlu süreçleri de içermekteydi.

Bu projedeki hedef; el terminallerinin kullanıldığı tüm satış ve mağazacılık işlemlerinin SAP ile entegre hale getirilmesi ve 9 ayrı şirketin konsolide olarak bu işlemi gerçekleştirebilmesiydi. Ayrıca firmadaki yeniden yapılanma sürecinin, kontrol mekanizması ve entegrasyon yapısı kuvvetli, yaygın ve güvenilir bir yazılım altyapısı ile eksiksiz şekilde tamamlanmasıydı.

El terminalleri kullanılan satış ve mağazacılık işlemleri SAP ile entegre hale getirildi

Proje kapsamında el terminali sistemlerinin entegrasyonu, mağazacılık entegrasyonu, Efes Pilsen’in kullandığı enroute sistemi entegrasyonu ve Gloria Jean’s mağazalarında bulunan Vectron kasa satış sistemi entegrasyonları, Eukanuba enroute sistemi entegrasyonu, Türkiye’deki bayilik sistemine uygun geliştirmeler ile gümrük yazılımının geliştirilmesi ve diğer modüllere entegrasyonu bulunmaktaydı. Tüm onay süreçlerinde de work flow uygulaması yapıldı.

Yapılan HHS (Hand Held Server) entegrasyonları ile Philip Morris, Imperial Tobacco, Diageo gibi firmaların ürünlerinin sipariş, fatura ve tahsilat bilgileri SAP’a aktarılırken kontrollerin yapılması, fatura ve tahsilatların otomatik olarak denkleştirilmesi, ayrıca gün sonunda ürün, müşteri ve açık tahsilat bilgilerinin el terminallerinde güncellenmesi sağlandı.

Efes Pilsen Enroute yazılımı ile de benzer bir entegrasyon kurulup, sipariş, fatura ve tahsilat bilgileri aktarıldığı gibi, ambalaj malzemelerinin takibi ve hesaplaşmasının da otomatik olarak yapılması sağlandı.

POS arayüzü geliştirilerek SAP ile tam entegre satış imkanı sağlandı

Projede barkod ile satış yapılması, fiyat görüntüleme, fatura basma, stok görüntüleme, tahsilat bilgileri girişi ve gün sonu işlemleri için “özel mağazacılık arayüzü” geliştirilerek “hızlı işlem” yapılması ve tüm mağazacılık operasyonlarının SAP ile tam entegre olması sağlandı.  KKTC’deki ilk yabancı franchise hakkını alarak Gloria Jean’s Coffees zincirlerini kuran Kaner Şirketler Grubu, GJC içerisindeki üretim maliyetlerinin takibini gerçekleştirmekte, Vectron POS sitemi ile SAP entegrasyonu sayesinde fatura tahsilat bilgileri SAP’a aktarılmaktadır.

Bunun dışında; Satış, Satın alma ve Finans süreçlerindeki operasyonel verimliliğin artırılmasına yönelik olarak, mevcut sisteme göre daha entegre ve fonksiyonel  bir uygulamaya geçildi. Böylelikle daha sağlıklı bir maliyet yapısına kavuşarak sektörde daha rekabetçi olabilmenin temellerini atıldı ve Yönetim Raporlaması için tüm iş proseslerini içine alacak şekilde ortak bilgi platformunu oluşturuldu. Teknolojik olarak gelecekteki gelişmelere açık bir Bilgi Sistemleri altyapısı sağlandı.