Saray Bisküvi, tüm iş süreçlerinin entegre bir sistem üzerinden yürütülmesi, karar alma süreçlerinin kısaltılarak rekabet avantajının artırılması, kaynakların verimli ve etkin olarak kullanılması hedefleri ile yola çıktığı kurumsal kaynak planlama projesi ARETE’nin danışmanlığında tamamlandı.

Saray Bisküvi
Saray Bisküvi’de 2007 yılı ikinci yarısında başlayan kurumsal kaynak planlaması sistemine geçiş projesi tamamlandı. ARETE bünyesinde yürütülen projeyle Saray’ın Karaman ve Kırklareli’nde bulunan bisküvi, çikolata ve un üretim birimleri için mali muhasebe, duran varlık, satın alma ve stok yönetimi, satış ve dağıtım, üretim planlama ve kalite yönetimi modülleri kullanıma alındı.

Saray Bisküvi Genel Müdürü Adnan AKGÜL, kurumsal kaynak planlaması sistemine geçme nedenlerini; “Saray’ın gelecek beş yılda büyüme ve pazarlama stratejileri içerisinde faaliyetlerini icra edebilmesi için vereceği her kararda en büyük veri kaynağı bilgi işlem alt yapısının güçlü olması, üretken olması ve dinamik bir şekilde gelişen ekonomik hareketlere paralel verileri düzenleyen bir yapıya ihtiyacı vardı. Aynı zamanda bu gelişme ve büyüme trendinde tüm süreçlerin tek bir program üzerinde izlenmesi, takip ve kontrol edilmesi düzenleyici kararların erken alınması, iş süreçlerini kısaltarak tasarruf amacıyla biz de böyle bir programla hedeflerimizi daha ileriye taşıyacağımıza inanarak yönetim ekibimiz SAP’de karar kıldık.” sözleriyle açıkladı. Ayrıca Adnan AKGÜL, projenin Saray Bisküvi’ye en önemli katkısının süreçleri aynı anda yönetebilmeleri ve bütün sonuçları bir arada görülebilmeleri olduğunu söyledi.

AKGÜL, iş süreçlerini SAP’ye entegre ettikten sonra geleceğe yönelik beklenti ve hedefleri açıklarken; “Saray markasının gideceği çok yol var. Bu yolda şu andaki SAP projesinin büyük bir destek unsuru olacağını düşünüyorum. Tüm iletişim ve yönetimde sağlanacak bilgi kaynağının SAP olduğunu ve bize büyük yol açacağını düşünüyoruz.” dedi.

SAP uygulamaları alanında danışmanlık hizmeti veren ve hedef olarak belirlediği sektörlerde tecrübesi ile birçok projeye imza atan ARETE’nin, SAP Platformu üzerinde gıda sektörüne özel yapmış olduğu çalışmalarının sonucunda referansları arasında Saray Bisküvi ile beraber Unilever, Ülker ve Keskinoğlu projeleri yer alıyor. ARETE danışman kadrosuyla desteklenen projeler arasında Coca Cola, Efes Pilsen, GıdaSA, Henkel, Kraft ve MarSA projeleri de bulunuyor.